Soros György: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit és szerinte nem lesz kormányváltás!

0

Az üzletember szerint “nem lesz kormányváltás”. A davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet csütörtökön Soros György. Az újságíróknak tartott eseményen több dolgot is érintett az üzletember. Az egyik téma volt, hogy Soros szerint (ahogy az üzletember fogalmazott)

“Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, és a kis pártokban is vannak kémei”.

Az Index írta meg, hogy

a 87 éves amerikai-magyar üzletember sok témát érintett: beszélt többek között Észak-Koreáról, a klímaváltozásról, Donald Trump várható bukásáról, illetve arról, hogy a Facebook és a Google túl nagyra nőtt.

Kijelenthető, hogy minden téren kemény állításokat fogalmazott meg. Az egyik számunkra legérdekesebb azonban a beszélgetés az a része volt, hogy

Soros György véleménye szerint Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, a maffiállam tökélyre fejlesztése miatt pedig ismét minden esélye megvan arra, hogy újraválasszák.

Az Index azt írja, hogy Soros azt mondta:

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit és a feltörekvő kis pártokban is vannak kémei, így nagyon nehéz lesz összefogniuk és elérniük a kormányváltáshoz szükséges szavazatszámot, ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.

Az Index cikke szerint az üzletember Magyarországgal kapcsolatban arról is beszélt, hogy

Orbán az ő démonizálására alapozza a kampányát, ez pedig jól látszott a róla szóló nemzeti konzultáció esetében is.

Azt mondta, hogy ebben hét olyan állítás szerepelt, melyek mindegyikét megcáfolta, sőt az egyik pontban másodfokon pert is nyert a Magyar Helsinki Bizottság, ekkorra azonban már lezárult a konzultáció.

Soros szerint ebből látszik, hogy

sajnos a miniszterelnök nagy sikerrel működteti a maffiaállamát

– fogalmazott Soros György.

Soros azt is elmondta, hogy

Trump szerinte maffiaállamot építene, de nem tud.

Hozzátette: úgy látja, a Trump-adminisztráció veszélyt jelent a világra, de szerinte ez csak átmeneti helyzet, a demokraták megerősödnek.

Putyin rendszerét egyszerűen elnyomónak nevezte Soros.

Index, 444, Zoom, HVG

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!