Soros György ismét megszólalt Orbánról!

A New York Times közölt egy hosszabb portrét az amerikai-magyar milliárdosról, aki megvallotta: rosszul esik neki, hogy sok helyen ő a közellenség, főleg egy olyan országban is, ahol rengeteget segített, nem érti mire ez a butaság “Stop Soros”.

A New York Timesban közöltek egy hosszabb portrét Soros György amerikai-magyar milliárdosról, Michael Steinberger borszakértő készítette a cikket.

Az Index cikke szerint a leginkább kiemelkedő rész az, ahol a milliárdos arról számol be, hogyan is éli meg, hogy sok helyen ő a közellenség.

Soros elmondta, idős korára egyre inkább zavarja, ha személyében támadják, és hozzátette:

Bár barátom lenne annyi, mint amennyi ellenségem lett mostanában.

Arról is beszélt, hogy szokásos európai körútján idén ki fogja hagyni Magyarországot, de bízik abban, hogy egyszer még visszajut szülőföldjére.
A milliárdos elmondta, még mindig hisz a nyílt társadalomban (aminek eszméjét Karl Popper osztrák filzófus hatása alakította) és a liberális demokráciában, hisz az alapítványában is (az Open Sociation Foundations), mely Bill Gates és felesége alapítványa mellett a második legnagyobb a világon, bár azt elismeri, hogy ez az eszme a világban vesztésre áll.

“Soros ugyanis azzal szembesül, hogy azok az eszmék, amelyre gazdagságának nagy részét és életének utolsó fejezetét szentelte, nem terjednek, hanem visszaszorulnak”

– olvasható az Index cikkében.
A New York Times pár helyet fel is sorolt, mint ahol vesztésre áll az elgondolás: Oroszország, Magyarország, a brexit miatt Nagy-Britannia, a nyugat-európai populista pártok erősödése vagy Lengyelország.

Soros György személy szerint az is bántja, hogy Orbán Viktorék azt a képtelenséget terjesztik róla, hogy ő muzulmán menekültekkel árasztaná el Magyarországot, eltörölve ezzel az itteni kereszténységet.
Soros az interjúban azt is elmondta, nagy csalódást okozott neki az ellene folytatott kampány, de ez nem a magyar nép, hanem a kormány hibája és bűne.

kép. olkt.hu

 

 

olkt.hu/nytimes.com


Kapcsolódó cikkek

Breaking! Brüsszel visszaüzent: Az Európai Parlament megszavazta a Sargentini-jelentést!

Rubóczki Tamás

Manfred Weber: Az Európai Tanács vegye napirendre a magyar 7-es cikkes eljárások ügyét!

Rubóczki Tamás

“Hogyan működhettek zavartalanul az al-Nuszrát segítő magyarországi pénzmosó irodák?”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!