Sírva fakadtak a szociális dolgozók mert volt akinek csökkent a bére!

0

2010-ben még Orbán Viktor is azt ígérte, hogy haladéktalanul rendezi a szociális ágazat bérügyeit, azonban 2018-ra sem változott semmi: még mindig a szociális munkások keresnek a legrosszabbul, az emelések nem érintettek mindenkit, sőt: volt olyan, akinek csökkent a bére. Ha propagandára van pénz, legyen a szociális ágazatra is! – követelte Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselőjelöltje kedden. Az ellenzéki politikus rendszeresen foglalkozik a szociális ágazattal, különösképp azzal, hogy a szféra dolgozói anyagi és társadalmi megbecsültsége javuljon. Az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, most érkeztek meg kormány és a szakszervezetek közötti bérmegállapodásokat követő első fizetések, és

„a hivatásukat évtizedek óta végzők közül többen sírva kerestek meg, mert kevesebbet kaptak: volt, aki több mint 30 év munka után bruttó 10.000 forinttal…”

Sneider Tamás feltette a kérdést, hogy mégis,

„milyen üzenete van ennek a 93 ezer szociális ágazati dolgozó felé, akik naponta 800 ezer emberről gondoskodnak? Életpálya-modell? Minél többet dolgozik, annál kevesebb fizetést kap?”

Az alelnök azt üzente az érintetteknek, hogy „elég volt”, kormányra kerülve javítani fognak a szociális szférában dolgozók helyzetén, anyagi és társadalmi megbecsültségén, mert szerintük

„felháborító, hogy még mindig ott tartunk, hogy a kormány ígéretekkel hitegeti és kihasználja a szociális ágazat dolgozóit, és a kormányzati propagandára elköltött milliárdokhoz képest mindössze alamizsnát ad nekik”.

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!