Sír a szájuk, hogy kevés a nyugdíj – de több száz millió cseppen közpénzből a fideszes zenészeknek!

A 24.hu nézte meg, hogy a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből mely előadók kaptak támogatást a mi pénzünkből, azaz osztogatás a haveroknak és a cimbiknek.

Ifjú tehetségek és a Fidesz-rendezvényekről ismert milliomos celebek is kaptak az állami bőségszaruból.

Így mások mellett

  • 30 millió forint jutott Balázs Fecó cégének, az Újjászületés 60 Művészeti Kft.-nek
  • Sasvári Sándor a választások előtt Pataky Attilával, az Edda énekesével a a TV2 propagandafilmjében szerepelt, ahol arról beszélt, miért jó Orbán Viktorra és a Fideszre szavazni. 60 éves jubileumi koncertjének megrendezésére 8,5 millió forintot kapott a cége.
  • Az Edda sem maradt ki az osztogatásból: a P. Management Kft. 6 millió forintos támogatással rendezhette meg a zenekar koncertjét a Papp László Arénában. Az Edda dupla CD-jének kiadására is jutott a pénzből.
  • Horváth Charlie 10 millió forintot kapott az állami tulajdonú Eximbanktól
  • A Rózsa Records két év alatt 50 millió forintnyi támogatást kapott a Tabán Fesztivál megrendezésére. A tulajdonos, Rózsa István 1991-ben hozta létre a Rózsa Records produkcióirodát. A Rózsa-istállóhoz tartozik Demjén Ferenc, a Piramis, Szinetár Dóra, Révész Sándor, Charlie, Fenyő Miklós, a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, Friderika, Balázs Fecó és Tóth Vera is.

De kapott állami pénzt Szörényi Levente és Szörényi Örs, Szandi, Nyári Károly, Illényi Katica, Gömöry Zsolt, Nagy Feró, Palcsó Tamás, Márió a harmónikás, Bunyós Pityu, Ákos, Fásy Ádám, Fásy Zsüliett, Szekeres Adrien, Zalatnay Sarolta és sokan mások is. További részletek a 24.hu cikkében.

 

olkt.hu/24.hu
Kapcsolódó cikkek

Orbán és Erdogan úgy fostak, hogy páncélban voltak!

O.L.K.T.

Frank Engel: Undorító ez a Fidesz!

Rubóczki Tamás

Magyarország tragédiája egészségügyi szempontból.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!