Simicska szerint Orbán maffiállamot épített ki Magyarországon!

Simicska Lajos szerint Orbán Viktor lebontja a demokráciát és ezt az egykori APEH-elnök üzletember árulásnak tartja. A miniszterelnök egykori szövetségese az RTL Híradónak is nyilatkozott kedden az újabb plakátos üzenete után.

Bosszantotta a hazug és álságos kampány, ezért fújta rá Soros-óriásplakátokra azt a feliratot, hogy

„Orbán egy geci”

– ezt mondta Simicska Lajos telefonon az RTL Híradónak kedden. A tudósításban emlékeztettek, hogy Simicska Lajos egykori APEH-elnök sokáig Orbán Viktor bizalmasa volt. A 2010-es kormányváltás után a közbeszerzések legnagyobb nyertese lett, cégei több százmilliárd forintnyi megbízást nyertek el valamilyen formában. 2015 februárjában aztán Simicska Lajos nyilvánosan szakított a miniszterelnökkel az úgynevezett G-napon, és akkor először nevezte gecinek Orbán Viktort.

“Ez a szövetség megbomlott, amikor úgy éreztem, hogy ő véglegesen elárulta azokat az értékekeket és célokat, amiket kitűztünk magunk elé”

– fogalmazott az üzletember az RTL Klubnak.

Arra a kérdésre, hogy mire szövetkeztek annak idején, azt válaszolta: szövetkeztek egy rendszerváltásra, egy másik, egy demokratikus világra. Simicska úgy látja, hogy Orbán most lebontja a demokráciát. az, ami most van, annak köze nincs az eredeti célokhoz, a demokráciához, a más világhoz, amit valaha megálmodtak. Despotikus diktatúrát épít ki – tette hozzá.

Az üzletember szerint maffiaállamot épített Orbán Viktor, amiben neki van személyes felelőssége. Úgy fogalmazott: “abban, hogy az ország ide jutott, és maffiaállam épült ki, abban nekem volt szerepem, és ebben van felelősségem, és a felelősségem elől nem szaladok el”.

“Mi volt a felelősségem? Az, hogy részt vettem benne. Az, hogy támogattam és segítettem, és nem ismertem fel időben”

– tette egyértelművé.

Simicska szerint ha lennének is terhelő dokumentumai a közös időkből Orbán Viktorról, azokat öngyilkosság lenne nyilvánosságra hozni. “Atombombák nincsenek ebben az országban”, folyamatok zajlanak itt, amelyeket nem lehet atombombákkal megváltoztatni, ezt csak az emberek tudják megváltoztatni – válaszolta az állítólagos “atombombát” firtató kérdésre. És a megismételt kérdésekre is ugyanilyen tartalmú válaszokat adott.Simicska Lajos Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert az interjúban “tehetségtelen senkinek” nevezte, aki mindig is az marad, “akárhány milliárdot is írnak a nevére”. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált: Simicska Lajos “orvosi eset”, és nem kell vele foglalkozni. Simicska Lajos kijelentéseiről az RTL Híradó megkérdezte Orbán Viktor sajtófőnökét is. Havasi Bertalan azt válaszolta: “Egy reménytelen helyzetben lévő kétségbeesett ember nyilatkozatát nem kívánjuk kommentálni”.

 

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Vona Gábor – Amíg újra nem számolják a szavazatokat, addig nem adjuk fel! MOST szükség van minden magyar emberre! Kérlek szépen osszátok meg!

O.L.K.T.

Hoppá: Az éjszaka közepén menekítette a Fidesz a büncselekmények bizonyítékait az I. kerületben!

O.L.K.T.

Juszt László szó szerint porig alázta Kövér Lászlót!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!