Sertéspestis dúl Magyarországon, de a Fidesz választások előtt nem meri közzétenni.

Hogy miért nem meri a Fidesz közzétenni a hírt?

Mert le kell ölni gyakorlatilag minden sertéstelepen lévő állományt és ezzel kivívná a gazdák haragját…épp választás előtt.

Választás után persze ez meg fog történni, de senki sem vonhatja akkor már vissza a szavazatát.

Rengeteg vaddisznó elpusztult a Pilisi Parkerdő Zrt. Disznóskert nevű részén, erről a 444.hu-t értesítették csütörtökön este. Az elhullott állatok hírét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is megerősítette.

A körülkerített erdőrészen nagyon sűrűn élnek a vadásztársaságok számára tenyésztett állatok, ráadásul közvetlenül szomszédosak a Budát körülölelő erdőkkel. „Az állategészségügyi szolgálat haladéktalanul megkezdte a vizsgálatot, az még folyamatban van, eredménye a későbbiekben várható.

Valóban erős a gyanú az ASP megjelenésére, mivel az elmúlt hetekben több olyan külföldi állampolgár is járt a területen, akik ASP-vel súlyosan fertőzött országból érkeztek”

– közölte a Nébih.

Közben elkezdték a vaddisznótetemek begyűjtését az országos főállatorvos utasítására.

A Nébih korábban elismerte, hogy a minisztérium már nyáron készített egy tervet a háztáji sertések leölésére a sertéspestis által veszélyeztetett területeken. Eszerint ki kell irtani minden veszélyeztetett, háztáji, kis létszámú sertésállományt, állami kártalanítást fizetve a tulajdonosoknak. Az előterjesztés azonban elakadt és nem lett belőle kormányrendelet.

Egy hónappal ezelőtt már irtottak ki az országban házisertéstelepeket az afrikai sertéspestis gyanúja miatt, bár a betegség eddig csak a vaddisznókban jelent meg a hatóság szerint. Meg a Fidesz utasítására.

Forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/tobb-mint-170-vaddiszno-pusztult-el-budakeszin-valoszinuleg-sertespestis-miatt/?fbclid=IwAR3T03kmI5YNrfrSNkBl_mnJZp3wbkw5rOU-v1_QZWPOnXeVoA4zSZC0Yhk

Kapcsolódó cikkek

Az “iskolázatlan riporter” és a szociálisan érzékeny államtitkár

O.L.K.T.

Üldözötté vált. De mindent nyer! VIDEÓ

O.L.K.T.

Itt tartunk. Merre tovább Magyarország?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!