Semjén Zsolt: “Én mindent megbeszélek Jézussal!”

Semjén Zsolt pár napja a Hír tv-ben: “Sajnos azt látjuk, hogy az egyház, bizonyos egyháziak… úgy viselkednek, mintha egy szakszervezet lennének, vagy egy környezetvédő mozgalom, vagy valamilyen filantróp emberbaráti egyesület. Az egyház nem egy emberbaráti egyesület. Az emberek üdvösségét szolgálja.”

Ilyet utoljára az inkvizítorok mondhattak, akik emberbaráti gátlásoktól nem gyötörve küldtek a máglyára ezreket, állítólag az üdvösségük érdekében. De ők legalább nem voltak egy keresztény párt elnökei. 

Szóval az egyház nem emberbarát. És tessék mondani, Jézus Krisztusnak ezt mondták már? Addig is, míg ez a kapcsolat összejönne (nem lesz könnyű, régen nem beszélhettek), kérdezném miniszterelnökhelyettes úrtól, hogy ha az egyháznak Önök szerint nincsenek emberbaráti céljai, mi a csudának tetszenek iskolák sokaságát a fenntartásukba adni? Igaz, lehet, hogy már az államnak sincsenek emberbaráti ambíciói. Akkor meg mindegy.

Szerző: Lendvai Ildikó

Kapcsolódó cikkek

Így kell ezt – A Párbeszéd feljelenti a fideszes kiskirályokat!

Rubóczki Tamás

A “sokdiplomás” Semjén Zsolt olyan vérlázítót mondott az egyházról, hogy ezen még a hívő KDNP-sek is kiakadnak, de ez kell az elbutított híveknek!

O.L.K.T.

Lovász Péter: Hazudnak továbbra is!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!