Segíteni csak szívből lehet, az emberség vagy van, vagy nincs

Sokan kérdezik, hogy miért próbálunk a magunk módján tenni egy keveset a nincstelenekért, miért tartjuk fontosnak, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak a felebarátainknak, akik számára az élet napi küzdelmet jelent a fennmaradásért. A választ a képek adják. Nincs annál szívmelengetőbb érzés, amikor a kis gyerkőcöket boldognak látod, amikor látod a csillogó szemüket, amikor oda bújnak hozzád, és átölelnek. A felnőttek is örülnek, ha segítséget kapnak, ők ezt másképpen fejezik ki. De ez érthető, a saját nyomorára senki sem büszke, nem szívesen nyílik meg, inkább magába fojtva búját, bánatát. Segíteni csak szívből lehet, az emberség vagy van, vagy nincs.

Mi nem ítélkezünk, nincs jogunk senki felett pálcát törni, az vizsgálva, hogy menyiben felelős saját sorsa alakuláséért. Aki oda jön hozzánk vendégségbe, annak oka van, senki sem örömében várja, hogy egy tál ételhez jusson. Jó lenne egyszer olyan országban élni, ahol nem a tévéből, és a milliárdokból finanszírozott plakáterdőből sugallják, hogy milyen jól élünk, itt van már a Kánaán. Teszi ezt a hatalom közpénzből, miközben a szegénység növekszik, a sorok az ingyenes osztásokon egyre hosszabbak. A közpénz milliárdokból, amit a jólét reklámozására költ a kormány, meg lehetne oldani, hogy az év minden napján, minden éhező ember legalább egyszer meleg ételhez jusson. Nem olyan nehéz ez, csak akarni kellene.

Forrás: Budácsik Lajos/facebook

Kapcsolódó cikkek

Megvilágosodtam!

O.L.K.T.

HIÁBA KÉRI A FÉLVILÁG, A TÖRÖK DIKTÁTOR NEM ÁLLÍTJA LE A NÉPÍRTÁST!

O.L.K.T.

Pár napja a ZDF német közszolgálati televízió vizsgálta, hova tűnnek el az uniós pénzek egyes kelet-európai országokban. Ellátogattak Romániába, Csehországba és Magyarországra. Ebben a videóban csak Magyarország szerepel magyar felirattal. Érdemes megnézni, sőt osztani is!

O.L.K.T.