Schmidt Mária ismét hozta kifinomult, kedves, értelmes formáját:

“Tudja, az apja, Soros Tivadar katolikusként lett regisztrálva 1916-ban, amikor hadifogoly volt. Nem tudom, hogy tényleg zsidó-e? Miért térne vissza valaki a zsidó hitre az 1930-as években?”

Ez a nő – bocsánat! – de igen hülye!

Nézzük a tényeket: Magyar zsidó családban született Schvartz Tivadar néven (Nyírbakta, 1893. április 7. – New York, 1968. február 22.). Nevét, az Álarcban c. önéletrajzi kötete szerint 1936-ban változtatta Sorosra. “A zsidó családok a korszak antiszemita közegében nem ritkán próbáltak idegen hangzású nevük magyarosításával is jobban belesimulni a magyar társadalomba.”

14 éves fiát, az ifjú Györgyöt egy minisztériumi tisztviselő rejtegette a Lupa-szigeten, így sikerült túlélnie a holokausztot.

És ez a nő merészeli magát történésznek nevezni?! Annyi fáradtságot sem vesz, hogy a Wikipediára vessen egy pillantást, mielőtt hülyeségeket beszél!

Arról nem beszélve, hogy von haus aus tisztában lehetne Soros származásával, miután – sajnos – az övé is az. Ha ismeri a szó jelentését, akkor duplán szégyelje magát!

És megint Hofit kell idéznem: “Ennél okosabbakat legeltettem gyerekkoromban vidéken… És azok még tejet is adtak.”

Forrás: Juszt László/facebook

Kapcsolódó cikkek

Kuncze Gábor: Nem Simicska lett hülye, Mészáros Lőrinc pedig okos!

Rubóczki Tamás

K.O. Az angol KnockOut rövidítése.

O.L.K.T.

A nap fideszes elmebeteg pojácája! (Részletek)

Rubóczki Tamás