Schmidt Mária: Illiberális, Németország elbukott, Merkelnek vége!

Schmidt Mária május végén adott interjút az amerikai szélsőjobboldali Gateway Punditnak, az interjút június 11-én közölte az oldal. A XXI. Század Intézet és a Terror Háza főigazgatója, az Orbán Viktorral meccset néző Dózsa László-szakértő kegyetlenül odacsap; az EU-tól a liberálisokon át Németországig mindenkinek az interjúban, amit egy olyan trumpista lapnak adott, ami eléggé lazán bánik a források hitelességével, és előszeretettel terjeszt konteókat.

Az interjú elején Orbánnal való megismerkedésükről beszél elragadtatottan: már akkor “beleszeretett” a miniszterelnökbe, amikor Orbán ’89-ben előadta Nagy Imre temetésén a beszédét. Schmidt előtte járt Soros-ösztöndíjjal külföldön, és amikor hazajött, ez a beszéd óriási hatással volt rá. Aztán amikor ’94-ben nyertek a szocialisták, egy közös ismerőssel bemutattatta magát Orbánnak. Schmidt szerint a fideszesek fiatalok voltak, de a szívük a helyén volt, ő maga pedig soha nem szavazott még más pártra a rendszerváltás óta.

De ezután át is térnek Németországra, és Angela Merkelre. Schmidt szerint Merkel nagyon jó a hatalom megtartásában, de hiába lenne még 10 évig kancellár, úgysem fog rá emlékezni senki.

“Nincsenek elképzelései, víziói, nem ismeri a történelmet, a világot”

– mondja magabiztosan Schmidt a német kancellárra, és hozzáteszi, ő az elmúlt 14 évben nem hallott Merkeltől egyetlen mondatot sem, amire emlékezne. Szerinte a kancellár folyamatosan a mainstreamet akarja kiszolgálni; a politikusoknak vezetőknek kell lenniük, akik utat mutatnak az embereknek, de Merkel nem ilyen, ő nem vezető, ő egy követő típus, mondja.

“Angela Merkel vezetése alatt Németország az új Kelet-Németország lett. Ő egy igazi katasztrófa”

– mondja Schmidt, aki ekkorra már annyira belelendül a gyalázásba, hogy úgy, ahogy van, végleg leszámol a németekkel és Németországgal:

Németország egykor a romantikusok hazája volt: Schiller, Heine, Beethoven. De mára nincs már ott kultúra, nincs szív. Ha Goethe-t idézek, nem tudják, miről beszélek. Mi történt a németekkel? Német lapnak én már nem is adok interjút soha többé. Ők csak borzasztó dolgokat írnak rólad

– mondja a történész, akitől megkérdezik azt is, hogyan lettek ilyen jóban Orbán és Netanjahu. Schmidt szerint már azelőtt volt köztük kémia, hogy hivatalosan, kormányfőkként találkoztak volna. Úgy, ahogy Trumppal, aki azt mondta a találkozójuk után, hogy olyan, mintha ikrek lennének Orbánnal.

Majd újra lecsap a németekre:

Egyszer egy kereszténydemokrata képviselővel beszélgettem Münchenben, és azt mondta, nem szeretik, amit Izrael művel a palesztinokkal. Amire azt mondtam, hogy nem lehetne, hogy legalább egyszer ne akarja megmondani Németország más országoknak, hogy hogyan kellene viselkednie? Csak egyszer!

Németország mindig az ideológiák foglya, legyen az nácizmus, szocializmus, vagy multikulturalizmus, mondja a Sorsok Háza projektből kitett történész. És az országban pedig 20-30 újságíró csinál politikát, és minden német politikus őket követi.

“Angela Merkel legnagyobb bűne, hogy megölte a politikát. Ön lát politikai vitákat ott? Mindenki ugyanazt mondja, nincsenek különböző vélemények”

 

Tovább az interjú a thegatewaypundit.com oldalon olvasható.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Szégyenpad: Ezzel a Magyar Válogatottal indulnak harcba a horvátok ellen?! Ezek a masszív fiúk?

Rubóczki Tamás

“Költözzön vissza Magyarországra aki részt akar venni a választásokon!”

O.L.K.T.

Nagy Bandó András: Orbán összevert feleségét állítólag a kecskeméti kórházba szállítják

O.L.K.T.