Sánta János 3,4 milliárdos osztaléka a trafikmonopóliumból!

3,4 milliárd forintos osztalékot vehetett ki Sánta János érdekeltsége és a BAT cége a trafikellátás monopóliumából az Országos Dohányboltellátó Kft.-ből – írja a 24.hu.

Lázár János volt kancelláriaminiszter barátjának cége nyilvános pályázat nélkül kapta meg annak idején a koncessziós jogot arra, hogy ellássa áruval a dohánykiskereskedőket. Az Országos Dohányboltellátó Kft. csak 2015 nyarán alakult, de 2016-ban már csaknem 3,3 milliárd, tavaly pedig 3,6 milliárd forint nyereséget mutatott ki.

A 24.hu szerint a nyereségből év közben már kivettek 2 milliárd forintot, a többit most fizetik ki. Így döntött az Országos Dohányboltellátó taggyűlése, amely összességében 3,43 milliárd forint osztalék kifizetését hagyta jóvá a tulajdonosoknak, azaz a törzsbetétek 49 százalékát birtokló BAT Pécsi Dohánygyár Kft.-nek, illetve a többségi tulajdonos Tabán Trafik Zrt.-nek. Egy évvel korábban 2,52 milliárd forint osztalékot szavaztak meg, így két év alatt csaknem 6 milliárd forintot hozott a dohánynagykereskedelmi monopólium.

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Jávor Benedek szerint a magyar kormány kimeríti a rémhírterjesztés Btk. tényállását!

Rubóczki Tamás

Karafiáth Orsolya: “Itt van Tarlós bukásának szimbóluma!”

O.L.K.T.

Bősz Anett: Emberiesség elleni bűntett zajlik a magyar kórházakban

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!