Sajókazán úgy döntött az önkormányzat, hogy csak a legszegényebbek nem vehetik igénybe az iskolakezdési támogatást

Sajókaza önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy a 2019. évi szociális juttatások terhére iskolakezdési támogatás nyújt. Ez logikus dolognak tűnik, annak ellenére ugyanis, hogy az állam biztosítja az ingyenes tankönyveket az általános iskolákban, rengeteg családnak okoz súlyos anyagi problémát az iskolakezdés.

Csakhogy a sajókazai testület az iskolai szociális támogatás odaítélését szabályozó rendelet megalkotásánál gondosan ügyelt arra, hogy a jogszabály éppen a legrászorultabbakra, a legkiszolgáltatottabbakra, a legnagyobb szegénységben élő gyerekekre ne vonatkozzon.

A szöveg így szól: az 5-10-15 ezer forintos támogatást azok vehetik igénybe, akik „rendszeres gyermekvédelmi támogatásra nem jogosultak”, illetve azok, akik „más település általános iskolájába” járnak.

Ennél is beszédesebb azonban az iskolába járási feltétel. Tehát a támogatásra csak azok jogosultak, akik nem a sajókazai szegregált, cigány többségű iskola tanulói. Vagyis csak azok vehetik igénybe, akiket a szülei éppen azért, hogy a sajókazai szegregált – ezáltal az átlagosnál sokkal rosszabb színvonalú – iskolából kimenekítsék, a környék más intézményeibe viszik.

Forrás és bővebben: 168óra/https://168ora.hu/itthon/sajokaza-csak-a-legszegenyebbek-nem-vehetik-igenybe-az-iskolakezdesi-tamogatast-173687

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter: Néppárti politika lényege

O.L.K.T.

Ez a…, nem mondom ki Matolcsy herdálja a pénzünket ismét!

Rubóczki Tamás

Felrobbant a Rendőrség!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!