RTL Klub: A falusi CSOK átverés vagy hazugság?!

0

Az RTL Klub vasárnapi híradójának magyarázta el a kormány, hogy miért lehet csak szigorúbb feltételekkel felvenni a falusi CSOK-ot, mint a városit.

kép. rtl.hu

A CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) nevű lakásvásárlási és felújítási támogatás falusi kiterjesztését pénteken jelentette be a kormány. Az ötezer lakónál kisebb, és csökkenő lélekszámú településeken igénybe vehető, vissza nem térítendő támogatás egy gyermek megléte vagy vállalása esetén 600 ezer forint, kettő gyermek esetén 2 millió 600 ezer forint, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint.

Van egy érdekes különbség az eddigi CSOK-hoz képest: legalább egy éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit eddig kértek. Ezzel a nemrégiben még munkanélkülieket és a közmunkásokat gyakorlatilag kizárják a támogatásból. 

Az RTL megkérdezte a kormányt, hogy miért mások az elvárások a falusi CSOK-nál, és ezt a választ kapták: 

A válasz így folytatódik: “A tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele. Ezért vannak feltételek.

(RTL Klub)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!