Rohácnak hallgatnia kell mint a sír!

Jozef Rohác azóta is tagad, hogy ő robbantott a belvárosban 1998 júliusában. Perújrafelújítást kért.

Bíróságon

Az Aranykéz utcai merénylet miatt Portik Tamást felbujtóként 13 év börtönre ítélték, jogerősen. Portik ügyvédje ez ügyben adott be a Fellebbviteli Főügyészségre. E szerint Jozef Rohác a börtönben elmondta a fekete sereg egykori vezetőjének, Magyar Róbertnek, hogy ki adta a megbízást az Aranykéz utcai robbantásra. Az ügyészség kérte a perújítási indítvány elutasítását. Most azonban maga Rohác jelentkezett, hogy beszélne az Aranykéz utcai robbantásos ügyben. Talán kiderülne most az igazság végre. Az, hogy pld hogy valójában ki volt az elkövető és ki adott arra megbízást, és miért?

Egyelőre az sem egyértelmű, hogy Rohác beismerné-e, hogy ő robbantott az Aranykéz utcában, 1998 júliusában. Jozef Rohác Magyarországon összesen négy gyilkossági ügyben volt vádlott. Az egyik egy emberölési kísérlet volt, de abban felmentették.

Rohácot a három ügyből kettőben találta bűnösnek a bíróság. A médiavállalkozó Fenyő János megölésében, illetve az Aranykéz utcai robbantásban. Utóbbinál a DNS-ét is azonosították a rendőrök. Végül életfogytig tartó börtönt kapott. Rohác jelenleg az Aranykéz utcai robbantásról beszélne.

Egyelőre úgy tűnik, hogy Rohác nem kap lehetősséget a tényleges igazság kidertésében, mivel nem kapott erre engedélyt.

Sokan tudnivélik, hogy a szálakat magasrangú politikusok mozgatják akiknek sokat árthat Rohác nyilatkozata erről és még más ügyekről is.

Vajon meddig tudják meggátolni a nyilatkozattételben? Kell-e hozzá kormányváltás, hogy kiderüljön az “igazság”? A magyarul jól beszélő bérgyilkossággal vádolt szlovák elítélt korábban 10 évig bujkált a hatóságok elől, majd egy rutinellenőrzés során 2008-ban fogták el Prágában.

 

Kapcsolódó cikkek

Orbán ha bukik felelősségre vonják!

Rubóczki Tamás

Rendkívüli: Kálmán Olga kipakolt!

Rubóczki Tamás

Nesze neked magyar! Orbán bármikor lekapcsolhatja az internetet egy fideszes törvénymódosítás miatt!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok