Rogán Cecília közel fél milliárd forint közpénzt kapott a semmire!

Hosszú levelezés után sikerült kideríteni, hogy három állami cég, az MVM, az Antenna Hungária, illetve a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. összesen 495 millió forintot adott Rogán Antal kabinetminiszter feleségéhez, Rogán-Gaál Cecíliához köthető cég, a Nakama & Partners Kft. futóversenyek megrendezésére – írja a hvg.hu. Három eseményről, a Fitbalance Aréna Tavaszról, Fitbalance Kidsről és Nemzeti Futóversenyről van szó,

– az MVM 230 millió,
– Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió
– az Antenna Hungária 60 millió

forintot áldozott rájuk úgy, (2015 óta Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. bírálja el a Szerencsejáték Zrt.-hez befutó támogatási kérelmeket támogatási kérelmeket.)

Korábban nem volt jellemző, hogy a három állami cég pénzt adjon hasonló eseményekre. A K-Monitor korábbi számításai megálltak 273 millió forintnál. Nem mellékes, hogy mivel állami cégek támogatásáról van szó, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett jóváhagynia őket, amelyet a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyel.

Rogán Antal szerint egyébként nincs itt semmi látnivaló, a politikus legalábbis júniusban azt mondta, a felesége cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott –, nincs semmi különös.

Kapcsolódó cikkek

Így indul a reggel! Élő közvetítés (Mérce)

O.L.K.T.

Szabó Tímea megalázta Orbán Viktort és Selmeczi Gabriellát!

O.L.K.T.

Ajaj, Orbán most bajban van! Jöhet a fekete leves.

H Miklós