Rogán Cecília közel fél milliárd forint közpénzt kapott a semmire!

0

Hosszú levelezés után sikerült kideríteni, hogy három állami cég, az MVM, az Antenna Hungária, illetve a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. összesen 495 millió forintot adott Rogán Antal kabinetminiszter feleségéhez, Rogán-Gaál Cecíliához köthető cég, a Nakama & Partners Kft. futóversenyek megrendezésére – írja a hvg.hu. Három eseményről, a Fitbalance Aréna Tavaszról, Fitbalance Kidsről és Nemzeti Futóversenyről van szó,

– az MVM 230 millió,
– Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió
– az Antenna Hungária 60 millió

forintot áldozott rájuk úgy, (2015 óta Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. bírálja el a Szerencsejáték Zrt.-hez befutó támogatási kérelmeket támogatási kérelmeket.)

Korábban nem volt jellemző, hogy a három állami cég pénzt adjon hasonló eseményekre. A K-Monitor korábbi számításai megálltak 273 millió forintnál. Nem mellékes, hogy mivel állami cégek támogatásáról van szó, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak kellett jóváhagynia őket, amelyet a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyel.

Rogán Antal szerint egyébként nincs itt semmi látnivaló, a politikus legalábbis júniusban azt mondta, a felesége cége semmilyen állami megbízást és szerződést nem kap, abban pedig, hogy az állam ingyenes sportrendezvényeket támogat – mindig is támogatott –, nincs semmi különös.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!