Rétvári Bence ismét fűt-fát hazudott, csak az a baj, hogy ezt 9 éve hallgatjuk – és természetesen Gyurcsány!

0

Azt a térdműtétet, ami állami ellátásban csak 2020-ban kerülne sorra, a magánklinikában már november végén elvégzik

– mondta Rétvári Bence.

Szerdán szembesítette Rétvári Bence állításait a valósággal az Mfor.hu. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint egy térdprotézis műtétre 137 napot kell várni ma Magyarországon, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szerint viszont 340-360-at.

Az ATV.hu Híradója több állami fenntartású intézményben is kérdezősködött a várólisták hosszáról. Az egyik intézménytől azt válaszolták, hogy ha

„doktor úr is megállapítja, hogy valóban ez szükséges meg hát, hogy lássa itt a térdet, ezek után, pedig több mint egy év a várólistánk hossza a vizsgálattól számítva.”

Egy másik kórháztól azt a tájékoztatást kapták, hogy van várólista a térdműtétre,
van orvosuk, akinél már 2020-ra adnak csak időpontot.

Az ATV egy magánkilinkát is felkeresett: ott a vizsgálat után novemberi műtéti időpontot ajánlottak, 1 millió 100 ezer forintért.

Megkeresték az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, hogy kiderüljön, mi okozza a valóság és Rétvári Bence állítása közti eltérést. A tárcától azt a választ kapták, hogy

Rétvári a 2018-as hiteles adatokat ismertette, amik megfelelnek a valóságnak. A 2019-es éves adatok majd jövőre állnak majd rendelkezésre.

Rétvári hozzátette, hogy az magyarországi egészségügy jó kezekben van, mert a 2010 évek elött rossz kezekben volt. Az egészségügy mutatók egyre jobbak, folyamatosan szépülnek a kórházak és a megyei rendelőintézetek, nőnek az ápolói és az orvosi bérek is. A fiatalok körében egyre többen választják az egészségügyi pályát, ami dicsőség a kormánynak, mert javarészt rendbe tettük a Gyurcsány kormány káoszát.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!