Rétvári Bence: Gyurcsány, Bajnai a felelős a kórházi állapotok miatt!

Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója még január elején intézett körlevelet minden, a kórház által kiszolgált település önkormányzatához, hogy ha lehet, a 2018-as költségvetés tervezésekor gondoljanak a kórházra is, mert a legkisebb segítség is jól jön nekik a betegellátásban – írja a 444.

A főigazgató szerint a kórház akár „havi rendszerességű működési támogatást” is szívesen fogad, de a beruházások, az ingatlanfelújítások vagy a kórházi gépek felújításában is elkél a segítség. Duray beszámolt a kórház több eredményéről is, például az orvosi ügyelet átszervezéséről a stabilabb ellátás érdekében, de hozzátette, hogy

küszködnek a szakemberhiánnyal és azzal, hogy nem tudnak és nem is akarnak versenyképes béreket kínálni a dolgozóiknak.

Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti képviselője kérdéssel fordult az ügyben Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez, és arról érdeklődött, jól van-e ez így. Balog helyett a Rétvári Bence államtitkár válaszolt a kérdésre már ha válasz az, hogy

a szocialista kormányok Gyurcsány és Bajnai vezetésével százmilliárdokat vontak ki vagy loptak kis az egészségügyből, a kórházakat pedig eladósították és hagyták amortizálódni. Ezzel szemben az Orbán-kormány pótolta a kivont pénzeket, javítja a felszereltséget, és rendezi a bérkérdéseket.

Magával a szóban forgó esettel kapcsolatban nem volt észrevétele.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Pálinkás József: “Orbán hamarosan nem fog tudni kormányozni!”

Rubóczki Tamás

Tényleg 200ezer a nettó a multiknál?

H Miklós

Van még olyan Interpol listán lévő bűnöző, aki nem Magyarországon bujkál?

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!