Rengeteg pénz ment, megy és menni fog el az itthoni migránsozó, sorosozó gyűlöletkampányra

0

Rengeteg pénz ment, megy és menni fog el az itthoni migránsozó, sorosozó gyűlöletkampányra; amivel nem mellesleg sokan jól jártak, járnak. Pedig ez az ország az EU-s támogatások nélkül rég mélyrepülésben lenne. És ha valaki maga is támogatásra szorul, miért szórja a pénzét? És kinek van haszna ebből is?

Az egyik ismerősömet nemrég lapátra tették a cégnél, ahol dolgozott. Elsődleges indok az volt, hogy nem tud priorizálni. Kicsi, a nagy egész szempontjából jelentéktelen dolgokra szórta a pénzt és pazarolta az időt, míg a végén a fontos feladataira nem maradt sem keret, sem energia. Csak egy példa: egy vállalati rendezvény szervezése kapcsán iszonyú energiát fektetett az asztal- és ajtódíszekre, ugyanakkor a meghívókat a kavarodásban késve küldte ki. Logikus lépés volt hát az elbocsátás, ráadásul az illető is tanult belőle, a következő munkahelyén már reálisan működött.

A párhuzam a magyar politikával ott sántít, hogy az ismerősömnek nem voltak hátsó szándékai, egyszerűen csak belekavarodott a feladatokba. Nem húzott hasznot, nem volt lekötelezettje, „százalékosa”, teszem azt, az asztaldíszeket gyártó cégnek. Nem volt zsarolható a süteményesek által, és nem kapott fülest sehonnan, hogy ennek a rendezvénynek bele kellene állnia a földbe. Senkinek életével, állásával nem játszott, csupán a sajátjával.

Persze a cég megérezte az ügyet (bár egy rosszul sikerült parti nem döntötte be), ezért is repült az ismerősöm.

Egyszóval a   közepes kárnak is számottevő következménye lett: a rossz döntések eredménye az elmozdítás.

Ha családnak képzeljük el az országot, akkor miként gondolnánk a családfőre, aki, mondjuk, elissza a família megtakarítását? Ha cégként gondoljuk el az országot, áll az analógia. Mégis: mikor rúgjuk már ki a felelősöket? Meddig tűrjük, hogy a családi/céges kasszát, a mi pénzünket felelőtlenül kezeljék?

Forrás és bővebben:https://24.hu/poszt-itt/2018/12/02/karafiath-mexikoi-templomra-adunk-ketmilliardot-elment-az-eszunk/?fbclid=IwAR3tZllhzYcBMuFrg_NqDsj0FiVpc9bqlXsGzMmnVcd81W7TrHmHheGRvIo