Rendőrségi hír! Vigyázat! Minden mobilos veszélyben van!

A Telekom, a Telenor vagy a Vodafone ügyfélszolgálatától fogják keresni! Mindenképpen olvassa el a figyelmeztetést.
Az elkövető rejtett számról telefonál és..

A csalási módszer célja, hogy a hívást fogadó fél egy elküldött üzenettel egy másik feltöltős telefonszám egyenlegét növelje a saját számlájának terhére. Az elkövető rejtett számról telefonál és valamely mobiltelefon-szolgáltató ügyfélszolgálatának nevében mutatkozik be. Tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük és annak megismétlésében az ügyfél segítségét kéri.

A hívó fél feltesz néhány kérdést (mint például az ügyfél elégedett-e a szolgáltatással, a készülék tud-e sms-t fogadni, illetve küldeni), majd ezt követően a hívás kihangosítását kéri, hogy segíteni tudjon az sms elküldésében és ezáltal a biztonsági kód megszerzésében. Ez a számsor jellemzően egy telefonszám és egy összeg, amely akár tizenötezer forint is lehet.

Ugyan a megadott telefonszám – ahova az sms küldését kérik – nem emelt díjas, az „ügyfél” az üzenet elküldésével másvalaki egyenlegét tölti fel. Felhívjuk figyelmüket, hogy a mobilszolgáltatók nem küldenek sms-ben biztonsági kódot, ezért mindig legyenek körültekintőek, ha valaki hasonló művelet elvégzését kéri. Ha a hívás gyanús, szakítsák meg a beszélgetést és forduljanak a szolgáltató hivatalos ügyfélszolgálatához vagy válasszák a személyes ügyintézés lehetőségét!

Ne felejtsd el megosztani, hogy minél többen tudjanak róla!

Forrás : police.huKapcsolódó cikkek

Az fog ellátást kapni, aki meg tudja fizetni?

O.L.K.T.

” A föld sír a fájdalomtól, és senki sem hallgat rá. “

O.L.K.T.

Szakad a Fidesz: új pártot alapít a fideszes értelmiség 2019.06.07.

O.L.K.T.

Hozzászólok