Rendkívüli: Újabb koronavírus fertőzött beteg Pécsen

Ezzel együtt már 5 koronavírus fertőzött beteg van Pécsen

0

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy többeknél is pozitív eredményt mutatott ki a laboratóriumi vizsgálat. A fertőzöttek közül ketten otthon gyógyulhatnak, a többieket kórházban ápolják.

Szabad Pécs úgy tudja, hogy egy 30 év körüli kővágószőlősi férfi szervezetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Jelenleg a pécsi kórházban kezelik. A portál információi szerint a férfi akut felső légúti tüneteket észlelt magán, ezért segítséget kért. Mentővel vitték kórházba, ahol beigazolódott a fertőzésgyanú. Vélhetően ez az a férfi, akinek az esetéről csütörtökön beszámolt Kővágószőlős polgármestere.

A Szabad Pécs azt írja, hogy a Kővágószőlőshöz közeli falvakban az a hír járja, hogy a hétvégén Ausztriából hazatérő vendégmunkásokat a helyi ismerőseik nagy örömmel és 30 fős “bulival” fogadták.

A portál nem hivatalos értesülések alapján azt közölte, hogy a férfin kívül legalább két embernél még biztosan kimutatták a koronavírus-fertőzést. Őket is a pécsi kórházban ápolják, ahol egy negyedik embert is vizsgálnak.

A Szabad Pécs szerint van még két ember Pécsen, akiknek ugyancsak pozitív lett a tesztjük. Rajtuk nem jelentkeztek a tünetek, úgy tudni, jól vannak, de igazoltan új koronavírus-fertőzöttek. Hatósági házi karanténban vannak.

via. szabadpecs.hu