Rendkívüli: Nem csak eperrel verik át a vásárlókat és adják el drasztikus áron!

# # # #

A görögdinnyével és a TV paprikával is csalnak a kereskedők.

Ahogy a hvg.hu is beszámolt róla a 24.hu írása nyomán, egy termelő állítása szerint olcsó, néhány száz forintos importepret csomagolnak át a Nagybani piacon, és adnak el magyarnak nevezve 1200-1900 forintos áron egyes kereskedők.

Csizmadia György gyümölcstermelő, a FruitVeb volt alelnöke az InfoRádiónak azt mondta, nem a földieper az egyetlen, amellyel így verik át a vásárlókat. Úgy fogalmazott: számos termelővel tart kapcsolatot, tőlük kapott mobiltelefonos videókat, amelyeken látszik, hogyan zajlik a zöldségek és gyümölcsök „átmagyarítása”.

Ezzel Csizmadia szerint az a fő probléma, hogy sokszor olyan áru jön be külföldről, ami valamiért ott nem kerülhetett polcokra. „Nem lehet elképzelni, hogy Spanyolországban is ilyen olcsón tudjanak epret eladni, mint Magyarországon, magasabb munkabér mellett” – magyarázta.

Szerinte a görögdinnyével is hasonló a helyzet: “Görögországban már szezon vége van, nálunk éppen indul, és ilyenkor az olcsó áru a szabad áramlás miatt megjelenik Magyarországon”.

Hasonlóan magyarítják még szerinte a fehér paprikát is.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

NEM VAGYOK JÓ! A gondozott gyermekek és az önbizalomhiány

O.L.K.T.

Rendkívüli: Újabb bizonyíték az MTV székház ostromáról!

Rubóczki Tamás

A DK ételt oszt a Blahán…VIDEÓ

O.L.K.T.