Rendkívüli: Megbénítanák a budapesti metróhálózatot!

Földalatti Mozgalom! címen innovatív és első hallásra működőképes akciót hirdetett meg a magát Diktaturha közösségi szervezetnek nevező csoport: a szakszervezetek által meghirdetett, az ellenzéki pártok és civil szervezetek által támogatott országos demonstráció előtt egy nappal, 2019. január 18., pénteken reggel 8:00 és délután 4 óra közötti időre Budapest megbénítására szólítja fel a főváros lakóit. A módszer az, ami innovatív: a metrók leterhelése. Egyelőre ez jövendőbeli akciók főpróbájának látszik.

„Bénítsuk meg Budapestet! Bénítsuk meg az esetleges “BÉKEMENET”-re tartó tömeget és a sztrájkok idején a munkába vágyók útvonalát. Hogyan? Vonuljunk az Orbán hívők rendezvénye előtti órákban a föld alá, és foglaljuk el a sztrájkolás napjain is a metró hálózatot!”

– olvasható a felhívásban, amely így folytatódik:

„Mindenki menjen metrózni, szálljon fel bárhol, bármely vonalra (nincs olyan sok), és ne szálljon le róla legalább egy órán keresztül! A végállomásokon menjen át a másik irányú peronra és szálljon fel ismét! Lassan feltöltődik velünk a metró, és más közlekedő nem fér hozzá. A rendőrök sem tudnak tenni ellene semmit! Fázni sem fogunk. És a metróban agitálni is lehet….IGAZI FÖLDALATTI MOZGALOM”.

 

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ne vigyenek magukkal transzparenseket, zászlókat és semmi, pártra utaló jeleket. Mint írják: több százezren késni fognak ugyan a munkahelyükről, de emiatt senkit nem lehet majd büntetni. Kérik továbbá a résztvevőket, hogy ne blicceljenek, és a „szépkorúaknak igyekezzünk átadni az ülőhelyeket”.

Ígérik, hogy

„folyamatosan keressük a legmegfelelőbb pillanatot, tehát ahogy vége a január 18.-ai megmozdulásnak egyből jön a következő dátum, mert utazni élvezet. 🙂 „.

Az első, 18-i akcióra közelíti az ezret az érdeklődők száma.

És persze érkeznek a javaslatok, például, hogy ugyanezt autóval is tegyék meg az O1G-vel egyetértők: már tíz darab 20 kilométer/órás sebességgel haladó személygépkocsi is komoly dugót tud okozni. Más azt írta, hogy a főbb állomásokat (Deák tér, Kálvin tér, Keleti pályaudvar, Blaha Lujza tér) befoglalhatná pár ember, hogy nehezebben lehessen rajtuk mozogni.

 

Az esemény itt található.

olkt.hu/Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szél Bernadett és Hadházy Ákos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában …VIDEÓ

O.L.K.T.

Hihetetlen, hogy egy élet munkáját, amit Hernádi Judit letett az asztalra azt egy csettintéssel elintézik, csupán azért, mert neki sem tetszik a rendszer?

O.L.K.T.

Orbán rögtön elkezdett hazudni Salzburgban az EU csúcson! (+Videó)

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!