Rendkívüli: Egy hajdúdorogi kilakoltatást nem hagyott az MSZP-s polgármester!

Csige Tamás, az MSZP hajdúdorogi polgármestere nem hagyta, hogy az utcára költöztessenek ki a végrehajtók egy családot. Az édesanya mozgásképtelen a fia ápolja. Kiderült, hogy a hitelt a testvére vette fel a házra, ők még csak nem is tudtak róla- számolt be az ATV.

A házban az édesanyjával élő férfi azt mondta, hogy ők nem rég tudták meg, hogy baj van. A férfi állítja, hogy azt sem tudta, hogy a házra hitelt vett fel a testvére, aki évekkel ezelőtt elköltözött a Dunántúlra.

A kilakoltatáson a város polgármestere, Csige Tamás is megjelent, aki az újságírók kérdésére elmondta: próbáltak egyezkedni a bankkal, a végrehajtóval, de nem sikerült megoldást találni.

„Egyelőre nem jutottunk eredményre, így mai nap folyamán a kilakoltatás megtörténik. Az önkormányzat annak érdekében, hogy ne az utcára kerüljön az ember, mert mi nem hagyunk senkit sem az út szélén, míg mások az árokba is bele rúgják az állampolgárokat, mi azonnal intézkedtünk és egy szükséglakást biztosítunk a család részére”

– mondta Csige Tamás, polgármester.

Azt is elmondta az MSZP polgármestere, hogy az önkormányzatnak szándékában áll megvásárolni a banktól azt a házat, amiből most kilakoltatták a családot, majd utána szociális bérlakásként meg fogják kapni.

A család holmijának egy részét traktorra pakolták és elvitték. Az idős, beteg asszonyért mentő jött. Ő pár napra kórházba kerül, majd onnan mehet az önkormányzat által rendelkezésre bocsájtott bérlakásba, ahol a fia ápolja majd tovább.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

DK: A kormány átverte a nyugdíjasokat!

Rubóczki Tamás

Fosnak a fideszesek, ezért határozatot készülnek átnyomni…

Rubóczki Tamás

Mit csinált Orbán Viktor Svájcban? A Karib-tenger orosz kalózai már a spájzban vannak

O.L.K.T.