Rendkívüli: Máris megfagyott az első ember Magyarországon az orbáni-korrupcióban!

Az elkövetkezendő télen sok ember meg fog fagyni…és nem biztos, hogy saját hibájából.

Egy ember kihűlt a szabad ég alatt, és már nem tudták megmenteni – olvasható a Magyar Szociális Fórum közleményében.

Az MSZF emlékeztetett, hogy a fagyhalál 2017-2018 telén kétszáz áldozatot szedett. 2005-2018 között 3063-an haltak meg hypothermiában, a rendszerváltás (1990) óta pedig több mint 8 ezren. (Hivatalos forrásból az adatokat sem cáfolni, sem megerősíteni nem voltak hajlandók.) A Város Mindenkié társadalmi szervezet keresetére a bíróság kötelezte az államot a 2016-2017 telén fagyhalálban elhunytak számának kiadására. A kormány 190 áldozatról tájékoztatta a szervezetet.

A vonatkozó időszakban az MSZF 203 esetről értesült, a Központi Statisztikai Hivatal pedig 2016-ra vonatkozóan 238 esetről számolt be.
Az MSZF szombaton írásos kérdést intézett Gulyás Gergelyhez, a miniszterelnöki hivatal vezetőjéhez arról, hogy felelősséget vállal-e kormány az utóbbi években keletkezett tömeges életvesztésért, ha nem, kit tart felelősnek érte.

A Demokratikus Koalíció viszont közleményben a belügyminisztériumot felszólította, hogy mit kívánnak tenni a tömeges kilakoltatások miatt is bekövetkezhető fagyhalálok elkerülése miatt! A DK követeli a kilakoltatások azonnali beszüntetését.

A bejelentés az MSZF-től itt olvasható.

olkt.hu/


Kapcsolódó cikkek

A köztévé külön törvény alatt áll, és ez botrányos!

Rubóczki Tamás

Orbán oktat VIDEÓ

O.L.K.T.

Euractiv: Hidvéghi Balázs ismét koppanni fog!

O.L.K.T.