Rendkívüli: Letartóztatták Farkas Flórián…

0

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) több tucat képviselőjét és családtagjait hallgatták ki a napokban gyanúsítottként, és az eljárás részeként „rabosították”is őket – írta hétfőn a Romnet.hu.

A portál úgy tudja, a vesztegetési ügyben zajló eljárásban újabb 31 ember lett gyanúsított ebből 6 embert vettek őrizetbe.

A RomNet még 2017. októberében adott hírt arról, hogy hét lungo dromos országos roma önkormányzati képviselőt hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség Könyves Kálmán körúti székházában az Országos Roma Önkormányzati képviselőségükkel összefüggő foglakoztatási ügyben zajló nyomozással kapcsolatban.

A portál akkori cikkének megjelenése után több érintettet is sikerült a RomNet-nek elérnie, akik nevük mellőzését kérve azt mondták, nem az úgynevezett Mentorprogram részeként az adóhatóságnál zajló megyei irodák ügyében gyanúsították meg őket, hanem egy sokkal súlyosabb, Farkas Flórián fideszes képviselőt is érintő vesztegetési ügyben lettek gyanúsítottak.

A lap szerint, a napokban történt újabb gyanúsítotti kihallgatás és rabosítás minden bizonnyal csak hangulatkeltő figyelemelterelés arról, hogy a hatóságok a már szinte követhetetlen mennyiségű ügyekben érdemi előrelépést nem tett, és a következő hónapokig, vagyis az EP választásig, ahogy arról a napokban a HVG is beszámolt, Farkas Flórián továbbra is érinthetetlen marad.

olkt.hu/MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!