RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY-MAGYAR KATARZIS

Ennek bekövetkezése nélkül nem lesz megújulás, anélkül pedig győzelem. A magyar nemzettest beteg. A népességfogyást, a születések csökkenését, az elvándorlási szándékot ugyan lassítani lehet kormányzati akciókkal, de megoldani nem. Ahhoz több kell! Ahhoz boldognak kell lenni, hogy itt élhetünk.

Ha Magyarország nem néz szembe az elmúlt száz évével, de legfőképp az utóbbi harminccal, akkor nagyon szomorú sorsot és nagy terhet ró az elkövetkező generációk vállára. A harácsolást, a kifosztások leállítását azoktól várni, akik előidézték, résztvevői és nyertesei voltak annak, naivság. Viszont ők sem kerülhetőek meg.

Az országban eluralkodó irigység, egymás lenézése, egymáson való átgázolás és egymás sorsa iránti közömbösség, a széles tömegek által önállóan le nem küzdhető. Akik rendkívül gyors és mindent elsöprő, mindent megoldó villámmegoldásban reménykednek, az önámítás csapdájába estek. Rendkívüli erőfeszítésekre, rendkívül higgadt és bölcs emberek munkaközösségére van szükség. Az elmúlt évtizedek alatt bebizonyosodott, hogy minden összefogási kísérlet kudarcot vallott e téren. Kudarcot vallott elsősorban az emberi gyarlóság, a szándékos bomlasztás és a nem megfelelő kvalitású emberek próbálkozásai okán.

Felkérem A Magyarok Világszövetségét, mint össznemzeti érdekképviseleti szervet, hogy kezdje meg egy Magyar Katarzis Kerekasztal megszervezését. Kutassanak fel minden olyan egyént és szervezetet, akik bizonyítottan és érdemben szolgálták legalább 5 éven át a magyar nemzet érdekeit, akár társadalmi, gazdasági, tudományos, művészi vagy bármilyen más területen már bizonyították önzetlen elkötelezettségüket és kitartásukat a magyar sors iránt.

Nem könnyű feladat egy olyan társadalomban, ahol “mindenki- mindenkinek” a haragosa. Ahol “senki-senkivel” nem akar egy asztalhoz ülni. Kérem a Magyarok Világszövetségének vezetőségét, hogy olyan higgadt és jó koordinátori képességekkel rendelkező emberekre bízza e nehéz feladatot, akik képesek lesznek az ellentétek kisimítására, párbeszédek kialakítására, az akarnokok kiszűrésére, a bomlasztók leszerelésére, hogy az így, egy asztalhoz leült elkötelezett emberek, kidolgozhassák a megoldáshoz vezető utat. Kérem a tisztelt Magyarok Világszövetségét, hogy pártszimpátiához való hovatartozás kitaszító ok ne lehessen, kizárólag az egyének és szervezetek által elvégzett munka eredménye, illetve jelentősége legyen a kerekasztalhoz való meghívás egyetlen oka.

Továbbá arra kérem a tisztelt Magyarok Világszövetségét, hogy ezen törekvésükben, mint független szervezet, mint otthont adó szervezet, mint koordináló szervezet lépjen fel, nem mint “tulajdonosa a kerekasztalnak”, ezzel is elősegítendő a hidak kiépítését.

Üdvözlettel, Kásler Árpád