Rendkívüli: Kemény pofont kapott Orbán az USA-ból!

Magyarország a damaszkuszi nagykövetség újranyitására készül, ami nagy ellenállásba ütközik Nyugat-Európában, valamint Washingtonban is – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung A cikket szemléző Népszava szerint az EU megosztott az ügyben, miként is viszonyuljon az Asszad-rezsimhez.

A kérdés ezek után úgy vetődik fel, hogy az államfő

„tömeggyilkos vagy megkerülhetetlen rossz”?

Mindenesetre Szijjártó Péter visszautasította a szemrehányásokat, és óvott attól, hogy senki ne mérjen kettős mércével, miután Csehország végig fenntartotta szíriai diplomáciai képviseletét. Ugyanakkor az USA azon van, nehogy a szír elnök elismerésnek vegye a közelgő magyar lépést.

Mert az elismerés nagyon hiányzik Damaszkusznak, az újjáépítéshez szükséges pénzzel együtt. A Donald Trump vezette washingtoni kormányzat közleményben óvta a szövetségeseket attól, hogy újra felvegyék, illetve magasabb szintre emeljék a viszonyt vagy a gazdasági együttműködést Szíriával. Az állásfoglalás nem említi név szerint Magyarországot, de a budapesti amerikai nagykövetség hozta nyilvánosságra.

Orbán gyakran küld olyan jelzéseket Brüsszelbe, hogy a maga útján kíván haladni, de ezt azután nem mindig követik egyoldalú lépések. A szíriai közeledést ugyanakkor alátámasztja a kormányfő szoros kapcsolata Putyinnal. De azért az uniós szankciókat mindig megszavazta Magyarország, bár hírek szerint ehhez időről kellett némi ösztökélés.

 

Via:faz.net

Kapcsolódó cikkek

Itt van a fideszes propaganda legújabb uszító plakátja!

Rubóczki Tamás

Összefog a Jobbik és a baloldal Egerben, Mirkóczki indul polgármesternek

O.L.K.T.

Összesen 2,6 milliárddal tartoznak a kamupártok, ebből eddig 8169 (nyolcezeregyszázhatvankilenc) forintot sikerült behajtani tőlük

O.L.K.T.