Rendkívüli hír: Új feljelentés Elios-ügyben!

# # #
# # # #

Hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt feljelentést tesz az ORFK-n Jávor Benedek a Párbeszéd Európai Parlamenti képviselője azért, mert 2015-ben a magyar hatóságok megszüntették a nyomozást az úgynevezett Elios-ügyben. Jávor sajtótájékoztatón elmondta, hogy a közelmúltban betekinthetett az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF jelentésébe, és ez alapján úgy látta, annyira nyilvánvaló jelei voltak a csalásnak, hogy a magyar hatóságok ezeket csak szándékosan hagyhatták figyelmen kívül, amikor 2015-ben az ügyben folytatott első nyomozást megszüntették. Jávor  hozzátette, hogy a feljelentés egyelőre ismeretlen tettes ellen szól, de nagyon azt gyanítja, hogy Polt Péter Legfőbb ügyész a legsárosabb az ügyben. Jávor az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez kötődő Elios-ügy felderítését elszabotáló hivatalnokokkal szemben is feljelentést fog tenni.

“Jóllehet a nyomozás során feltárták ezeket az szabálytalanságokat, látták hogy mi történik, szántszándékkal eltussolták ezt az ügyet, lezárták ezt az ügyet azért, hogy ne kelljen a miniszterelnök családjával szemben vádat emelni vagy egyáltalán az eljárást lefolytatni”,

– mondta a Párbeszéd EP-képviselője. Jávor fontolgatja még, hogy Strasbourgban is feljelentést fog tenni ez ügyben.

A Simicska Lajos egykori fideszes oligarchához és Tiborcz Istvánhoz, a miniszterelnök vejéhez köthető közvilágítási cég viselt dolgai miatt az unió csalás elleni hivatala, az OLAF folytatott vizsgálatot. Az OLAF ajánlása alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda által januárban megindított nyomozás jelenleg is zajlik – mondta el az Euronewsnak az ügyészség szóvivője.

 

olkt.hu/euronews.com


Kapcsolódó cikkek

Bayer Zsolt beugatott Judith Sargentininek!

Rubóczki Tamás

Rabruhát vittek Orbán Viktornak Felcsútra!

Rubóczki Tamás

Bayer egy büdös fillért sem fizetett még Hadházynak

H Miklós