Rendkívüli hír: Pintér Sándor belügyminiszter is nyakig benne van az Elios botrányban!

0

Az MSZP azt firtatja, tudott-e a belügyminiszter arról, milyen összefonódások vannak az Elios Zrt.-hez köthető, az önkormányzatoknak kiírt közvilágítás-korszerűsítési pályázatoknál. Szakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten, a Belügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez azt kérdezve tőle, tudott-e arról, hogy a pályázatok előkészítésében, végrehajtásában, ellenőrzésében résztvevő cégek között összefonódások, kereszttulajdonlás van. Szakács szerint a belügyminiszter is nyakig benne van a Tiborcz István féle Elios botrányban! Emlékeztetett arra, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szervezett bűnözésről beszél a pályázatoknál.

“Begyűrűzik-e a Belügyminisztériumba is a szervezett bűnözésnek ez a szála?”

– kérdezte.

A 2015-ös komlói közvilágítás-korszerűsítés kapcsán azt firtatta, miért kellett az önkormányzatnak a minisztériumtól támogató nyilatkozatot kérnie a pályázat benyújtásához. Megjegyezte, ez a nyilatkozat előtte és utána sem volt feltétele a pályázatoknak. Szakács László kitért arra, Komlón a helyi sajátosságok miatt nem tudott nyerni az Elios. Az egyik legjobb pályázatot nyújtotta be – folytatta – , de a helyi közbeszerzési pályázat kizárta, ezért ott “a B csapat”, a U Light nyert, amelyről hétfőn derült ki: közös cége van az Elios Zrt.-vel Szlovákiában.

 

(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!