Rendkívüli hír: Leállt az Audi ingolstadti gyára a győri sztrájk miatt

Megbénult a németországi gyártás, mert hiányoznak a győri motorok.

Megbénította az Audi ingolstadti üzemében folyó gyártást a győriek csütörtök óta tartó sztrájkja. Teljesen leálltak a szalagok a német üzemben – írja a 24.hu.

A vállalat szóvivője hétfőn úgy nyilatkozott: több ezer autót nem tudnak legyártani az Audi német központjában, mert hiányoznak ehhez a Győrben készülő motorok.

Az Audi ingolstadti gyára

A neckarsulmi üzem egyelőre még működik, mert ott a hét közepéig van elegendő motor a gyártáshoz,

a magyarországi tárgyalásoktól függ majd a helyzet további alakulása.

Mint megírtuk: csütörtök reggel hat óta áll a termelés győri Audi-gyárban, ahol eddig példátlan, egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ).

A dolgozók 18 százalékos, minimum 75 ezer forintos béremelést követelnek november óta, a gyár azonban csak 10 százalékot ajánlott, és ebből nem engedett, így fajult sztrájkig a bérkövetelés.

A szakszervezet kiszámolta azt is: a dolgozók teljes bérkövetelésének kiegyenlítése a gyár 3,5 napi árbevételéből kifutná.

Frissítés: Egy győri dolgozó szerint a gyár vezetése továbbra sem hajlik a megállapodás felé:

Kapcsolódó cikkek

Varga Zoltán: Vlagyimir Vlagyimirovics vélhetőleg megmutathatott néhány érdekes bankszámlakivonatot, talán a Récsölkéét, Tiborczét, az övét, talán néhány hongkongi bankét is!

Rubóczki Tamás

Ha a magyar emberek összekapaszkodnak, akkor a hatalomnak két lehetősége van: vagy elkezdi szolgálni a nemzetet, vagy megbukik.

O.L.K.T.

Kormány: 27 millió forint egy átlag magyar háztartás vagyona

O.L.K.T.