Rendkívüli hír: Dobrev Klára az EP listavezetője a DK-nak!

Gyurcsány Ferenc felesége politikusi pályára lép. Dobrev Klára vezeti a Demokratikus Koalíció listáját a május 26-ai európai parlamenti választáson. A második helyen Molnár Csaba ügyvezető alelnök, aki jelenleg is EP-képviselő. A harmadik Rónai Sándor, a párt szóvivője. 

Dobrev Klára 47 éves, jogász-közgazdász, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerzett diplomát. Négy nyelven (angol, bolgár, német, orosz) beszél. 

1995-től a Pénzügyminisztériumban dolgozott. A 2002-es országgyűlési választási kampányban Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, ezt követően a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettese lett. Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választásakor kormányzati pozícióiról lemondott. 2009-ben  az Altus Zrt. vezérigazgatója lett, amely fejlesztéspolitkai tanácsadással foglalkozott Európa több országában. 

A Demokratikus Koalíció alapító tagja.

A korábbi EP-képviselő, Niedermüller Péter nem indul újra, a párt külkapcsolatait fogja építeni.

Kapcsolódó cikkek

Ez a többség véleménye, Kósa Lajos! VIDEÓ

O.L.K.T.

Brutálisan lassul a gazdaság és a GKI szerint 2020-ban mégjobban lassul

O.L.K.T.

Orbán Viktor: “Új családvédelmi akciótervek járnak a fejemben!”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!