Rendkívüli hír: Alkotmánymódosítással kezdené el Orbán az új ciklust – Mindenkin elégtételt veszünk!

Több mint két éve azaz 2016-ban a Fidesz-KDNP-nek a Jobbik miatt nem sikerült módosítani a gránitszilárdságú Tákolmányt, most elhárult minden akadály. Mint ismert: áprilisban 5 egyéni választókörzet úszott el az ellenzék számára Budapesten csupán azáltal, hogy az LMP nem volt hajlandó visszalépni az esélyes ellenzéki jelölt javára. (Ezekben a körzetekben sokkal kisebb különbséggel nyert a fideszes jelölt, mint ahány szavazatot az esélytelen LMP-s elvett az ellenzéktől)

Ennek köszönhetően 4 évig ismét kétharmada lesz a Fidesznek, amitől Orbán azonnal vérszemet is kapott. A Fidesz csütörtöki frakcióülésén Kocsis Máté megválasztott frakcióvezető bejelentette:

“a frakció azt javasolja, hogy rögtön a ciklus elején kerüljön a Parlament elé a hetedik alkotmánymódosítás!”

Kocsis felelevenítette, hogy ez volt az az alkotmánymódosítás, amelyet „Vona Gábor köpönyegforgató magatartása miatt” nem tudott megszavazni a parlament. Ez a menekültek betelepítését tiltotta volna meg, ám a Jobbik ahhoz a feltételhez kötötte a törvény támogatását, ha a Fidesz egyúttal megszünteti a letelepedési kötvényes bevándorlást is. Ezen kívűl terítékre kerül a Parlamentben a “Stop Soros” törvénycsomag parlamenti tárgyalásának folytatását és a migrációellenes alkotmánymódosítás újbóli Országgyűlés elé terjesztését kéri a Fidesz-frakció és a civil törvények módosítása is.

Most az LMP-nek köszönhetően nem lesz alkukényszerben a Fidesz: a következő 4 évben Orbánék azt vernek át a törvényhozáson, amit csak nem szégyellnek. Orbán Viktor elégételt kíván venni ellenfelein a választások után, ugye mint tudjuk erről a nemzeti ünnepen beszélt, úgy tűnik el is kezdi!

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Itt a babaváró hitel frankója – olvassátok!

O.L.K.T.

olkt.hu: A nap legfontosabb eseményei röviden (18. rész)

O.L.K.T.

Te álkeresztény állatgyilkos, hogy van képed?!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!