Rendkívüli: Hillary Clinton úgy beolvasott Orbánnak, hogy a fal adta a másikat!

Hillary Clinton az amerikai demokrata párt Donald Trumppal szemben alulmaradt elnökjelöltje Nagy-Britanniában, az Oxford Egyetemen tartott beszédet, melyben elítélte a brit konzervatívokat, amiért az Európai Parlamentben Theresa May miniszterelnök pártjának képviselői a Sargentini-jelentés ellen szavaztak, védve ezzel Orbán Viktor kormányát politikája következményeitől – számolt be róla a Huffington Post.

Clinton szerint az EU több tagállama is az autoriter rezsimek felé sodródik, és ez legalább akkora fenyegetést jelent az EU számára, mint a Brexit vagy a gazdasági válság.

„Ne tévesszen meg senkit a színjáték, hogy Magyarország vagy Törökország még mindig demokrácia, csak illiberális demokrácia. Az illiberális demokrácia egy ellentmondás”

– mondta a demokrata politikus, aki szerint a demokráciához több kell, mint az, hogy vannak választások, sőt, még a szabad választás sem elegendő ahhoz, hogy demokráciának nevezhessünk egy államot. Clinton azt mondta, ehhez kell sajtószabadság, joguralom, bírói függetlenség, élénk civilszféra, valamint átlátható és elszámoltatható közintézmények, amik előtt minden állampolgár egyenlő.

A brit konzervatív párt azzal reagált Clinton számonkérésére, hogy az Európai Parlamentben ülő képviselőik nem támogatják, hogy az Európai Parlament EU-tagállamok belső ügyeibe avatkozzon be.

 

olkt.hu/huffingtonpost.co.uk


Kapcsolódó cikkek

Max 3 milliárd forint egymillió szavazat. Tippeld meg, hogy “Van-e ilyen Magyarországon”?! Megosztani ér!

O.L.K.T.

Rendkívüli: Fej-fej mellett Tarlós és Karácsony

O.L.K.T.

Magyarországon mindent teljesen elölről kellene kezdeni

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!