Rendkívüli: Heteken belül 500 forint lehet az üzemanyag ára

„Ha a jelenlegi trendek érvényesülnek a közeljövőben is, akkor 10-12 hét múlva elérjük az 500 forintos üzemanyagárat”

– vetítette előre a Heteknek nyilatkozva Vultur Csaba, a holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója annak kapcsán, hogy szerdától újabb rekordmagasságba szökött a benzin (396-405 forint) és a gázolaj átlagára (419-430 forint).

Mindennek hátterében az áll, hogy a üzemanyagárakat befolyásoló szinte összes tényező romlik.

MOL árazása, ráadásul a kereskedés dolláralapú, vagyis a forintgyengülés tovább rontotta a magyar autósok helyzetét – és akkor még nem beszéltünk a jövedéki adó és az ÁFA emeléséről.

Hogy hol a lélektani határ, vagyis mekkora üzemanyagárig ülünk autóba, az szerinte nem egyértelmű.

„Az sem biztos, hogy van ilyen határ. Hogy a klasszikus viccet idézzem: engem nem érint a benzináremelés, mert mindig ötezerért tankolok”

– jegyezte meg Vultur Csaba, utalva arra, hogy az autósok jó része inkább spórolni fog – vagy az utazásain, vagy más területen. Arra szerinte nem sok esély van, hagy a taxisblokádhoz hasonló tüntetésre kerüljön sor az üzemanyagárak miatt, mert ehhez a fuvarozók túlságosan „atomizálódtak” a rendszerváltás óta.

Az viszont elgondolkodtató – tette hozzá -, hogy ellenzékben a Fidesz a jövedéki adó csökkentését követelte a kormánytól, amikor a benzin ára a 320 forintra emelkedett, az ő kormányzásuk alatt lassan 2019 vége felé már közel 400 forint vagy afölötti.

Via: holtankoljak.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Fideszes körökből kiszivárgott, hogy a CSOK a az évtized legelképesztőbb átverése!

Rubóczki Tamás

” Timike meg a fánk, leszakad a pofánk.”

O.L.K.T.

KO: olyan váddal illették Orbánt, hogy még a felcsúti stadion is elnémult, ahol egyébként sem volt érdeklődő.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!