Rendkívüli: Fidesz közeli rendőr vezérőrnagy zaklatta beosztottját!

0

A Népszava cikke szerint az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ezredesének, egy középkorú nőnek „magánéleti kapcsolata volt” munkahelyi felettesével, aki vezérőrnagyi rangban a rendőrség csúcsvezetéséhez tartozik. A nő szakítani akart, de elmondása szerint a férfi nem volt hajlandó elfogadni, hogy véget ért a kapcsolatuk. Hónapokon keresztül zaklatta, fenyegette.

A lapnak nyilatkozó nő szerint július 30-án a délutáni órákban az irodájában a vezérőrnagy először verbálisan, majd testileg bántalmazta, megütötte a nőt, a karját szorította lökdöste. Aztán a férfi utána ment a folyosóra, ütötte és rángatta a nyakát, a lábára taposott. A sérülésekről látlelet készült: a fejen és a nyakon, a bal alkaron és karon, a jobb lábon és a bal lábszáron volt zúzódás.

Az ezredes augusztus 6-án, a szolgálati út betartásával jelentette az esetet Balogh János vezérőrnagynak, az országos rendőrfőkapitánynak. Kérte a főkapitányt, hogy elöljárói hatalommal való visszaélés és tettleg bántalmazás (könnyű testi sértés) miatt tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Az országos rendőrfőkapitány gyorsan lépett – de nem úgy, ahogyan azt az ezredes remélte. Eljárás indítása helyett azonban a bántalmazás elszenvedőjét mozdították el: augusztus 7-étől ideiglenes jelleggel „átrendelték” más szervezeti egységhez.

Helyzete bizonytalanná vált. Mivel a várt intézkedés és vizsgálat elmaradt, az ezredes – Szikinger István személyében – ügyvédet fogadott, majd augusztus 26-án feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A Népszava megkeresésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata kijelentette, hogy az állítások „jelentős része minden valóságalapot nélkülöz”. A rendőrségi válasz a „leghatározottabban visszautasította”, hogy az országos főkapitány elmulasztotta volna a jogszabályokban előírt intézkedési kötelezettségét, ugyanakkor javasolta: forduljon a lap a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

A főügyészség válasza: „Megkeresésére tájékoztatom, hogy az ügyben alárendelt megsértésének vétsége és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozás van folyamatban. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt.”

olkt.hu/nepszava.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!