Rendkívüli: Erdogan ismét merényletet követett el Szíria ellen!

Legkevesebb 13 ember életét vesztette és több mint 35-en megsebesültek, amikor autóba rejtett bomba robbant a szíriai-török határ közelében fekvő Tel Abijad városában.

A merénylet hírét és az áldozatok számát a török állami hírügynökség és az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja is megerősítette.

Tel Abijad egyike annak a Törökország és Szíriai határán lévő két nagyvárosnak, amelyek a kurd milíciák elleni török hadműveletek középpontjában állnak.

A török kormány a kurd milíciákat tette felelőssé a robbantásért.

Az áldozatok és a sebesültek között törökbarát harcosok és civilek is voltak.

A kurd milíciákat is magába foglaló Szíriai Demokratikus Erők nevű fegyveres szervezet egyelőre nem kommentálta a merényletet.

Kapcsolódó cikkek

Judith Sargentini: Arra kérem az Európai Bizottságot, hogy indítsa el a lisszaboni szerződés 7. cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen!

Rubóczki Tamás

olkt.hu: A nap legfontosabb hírei röviden (48. rész)

O.L.K.T.

Nyomozást rendeltek el a gyerekeket ingyen dolgoztató fideszes polgármester ellen!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!