Rendkívüli: Donald Trump megfenyegette Iránt!

Azt várja, hogy tárgyaljon Teherán, de az ajatollah hallani se akar róla.

Ománon keresztül üzente meg Donald Trump Teheránnak, hogy küszöbön áll egy amerikai katonai támadás a Hasszán Rohani által kormányzott Irán ellen – közölték névtelenséget kérő iráni tisztviselők a brit Reuters hírügynökséggel azután, hogy a New York Times megírta: az amerikai elnök elrendelte a katonai csapást, megtorlásként egy felderítő drón lelövése miatt, de az utolsó pillanatban lefújta az akciót.

Haszan Róháni iráni elnök

Az egyik tisztviselő elárulta: az üzenetben Trump kifejtette, hogy ellene van a háborúnak, és tárgyalni akar Iránnal. A válaszadásra rövid határidőt szabott, Teherán azonnali válasza az volt, hogy az iráni legfelsőbb vezető, Ali Hámenei ajatollah dolga dönteni ez ügyben.

Egy másik tisztviselő közölte: világossá tették, hogy Hámenei ajatollah ellenez bármiféle tárgyalást, de az üzenetet továbbítják neki. Ugyanakkor jelezték azt is, hogy egy Irán elleni támadásnak regionális és nemzetközi következményei lesznek.

 

Via: reuters.com

Kapcsolódó cikkek

Erre a csodás elismerésre szeretnénk Pogány Juditot felterjeszteni!

O.L.K.T.

Bárány Balázs: Farkas Flóriánnak börtönben kellene ülnie, nem egy általa lefizetett kongresszuson

Rubóczki Tamás

21 titok szülésznőktől arról, mit látnak és mit élnek át a szülőszobán

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!