Rendkívüli: Az MSZP alelnöke az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát!

Komjáthi Imre MSZP-alelnök kedd délelőtt odaláncolta magát az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez.

Az MSZP alelnöke az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez láncolta magát. Komjáthi elmondása szerint addig nem megy el, amíg nem tud tárgyalni valakivel. Az alelnök szerint drasztikusabban kell fellépni, hogy a gyár menedzsmentje befejezze a „jogtiprásokat”.

„A Suzuki sorozatban megsérti a magyar törvényeket”

– mondta, hozzátéve: a gyár a munkavállalókat a 33 fokos csarnokban dolgoztatja, illetve nem adja meg a megfelelő munkaügyi szüneteket, valamint nem biztosít megfelelő ivóvizet.

Komjáthi felemelte a hangját annak a férfinek az ügyében is, akit 14 év munkaviszony után februárban azonnali hatállyal elbocsátottak, amikor szakszervezetet szeretett volna alapítani. Komjáti azt üzeni a kormánynak, védje meg a magyar munkavállalókat a stratégiai partnereitől.

Ez nem csak a Suzuki gyár dolgozóiról szól, ez minden magyar munkásról szól – mondta a felvételt készítő Török Zsolt MSZP-s önkormányzati képviselő.

Majd hozzátette, hogy várják a többi ellenzéki politikust is a helyszínre.

Az alelnök csak akkor hajlandó elmenni, ha a szakszervezeti vezető azt mondja, mindent megbeszéltek és rendben van.

A Vasas Szakszervezeti Szövetég május végén félpályás útlezárással tiltakozott, miután május 23-án nem engedték be őket a Suzuki esztergomi gyárába, pedig be kellett volna, hiszen több mint 300-as tagsággal rendelkezik a szakszervezet.

A helyszínre a rendőrség is megérkezett, jelenleg igazoltatják a politikust. Az eseményt a politikus a Facebook-oldalán élőben követheti.

Egy mindenkiért…

Posted by Komjáthi Imre on Tuesday, 18 June 2019

Kapcsolódó cikkek

KEDVES NYUGDÍJASOK!

O.L.K.T.

REPÜL ORBÀN, Fidesz az EPP-ből?

O.L.K.T.

Javaslat!!!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!