Rendkívüli állapotot hirdettek Nagymihályban a kanyaró miatt

Másodszor ült össze a válságstáb a kelet-szlovákiai Nagymihályban a régióban hirtelen megnövekedett kanyarós megbetegedések miatt. A járásban kedden rendkívüli állapotot hirdettek ki, szerdán pedig arról döntöttek, hogy a betegség terjedésének megakadályozásáért betiltják a tömegrendezvényeket is – hangzott el az Inforádióban.
A Nagymihályi és a Szobránci járásban május elejétől július 9-ig 161 esetben diagnosztizáltak kanyarót, ebből 68 esetben laboratóriumi vizsgálat is igazolta a betegséget.

Teenage girl (16-18) in bed with red spots on face and body, portrait

A tisztifőorvos elmondta, hogy a nagymihályi kórház több intézkedést is tett a járvány megelőzése érdekében. A járványügyi osztály minden munkatársa védőoltást kapott, és az osztály férőhelyeinek számát is átmenetileg megemelték. Amennyiben a betegek száma tovább fog nőni, a kassai és az eperjesi kórházak is készen állnak a betegek felvételére.

Forrás:http://www.ma.hu/vilagvege/317452/Rendkivuli_allapotot_hirdettek_KeletSzlovakiaban_a_kanyaro_miatt


Kapcsolódó cikkek

Rezsi Szilárd nem tudta…

O.L.K.T.

Orbán nem engedi szabadon Tarlóst, amíg él, Orbán foglya

O.L.K.T.

Ilyen csak a mesében van: Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő, nemzetbiztonsági kockázat!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!