Rendkívüli: A DK alelnöke lerántotta a leplet a propagandamédia aljasságairól

A már most is 80 milliárdból működő közpropagandamédia jövőre újabb 12 milliárdból gyárthat hazugságokat…

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 2018-as beszámolóját vitatta meg az országgyűlés költségvetési bizottsága. A DK-s Varju László bizottsági elnök az ülés végén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a számok alapján nem lehet következtetni a tartalomra, holott azzal van a legnagyobb baj.

Végre találkozhattam az MTVA vezetőjével, ami a korábbi, többszöri – mondjuk udvariasan – kezdeményezésemre nem sikerült mondta Varju. Nem tesznek ugyanis eleget annak a kötelezettségüknek, hogy beengedjék az ellenzéki képviselőket, akiknek törvényes joguk van ellenőrizni a közmédia működését.

A most benyújtott költségvetési tervezetből látható, hogy 97 milliárd forintot költöttek el. Sőt, az igazgató szerint ezt a pénzt kifejezetten a műsoridő növelésére fordították. Lefordítom: a hazugságok terjesztésének növelésére használták az adófizetők pénzét.

Ebben minden szervezetnek megvan a felelőssége: a Médiatanácsnak, a végrehajtó szervezeteknek, és mindenekelőtt természetesen az MTVA-nak. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk, s ezt szavazatunkkal ki is fejeztük, de a kormánypárti többség elfogadta – mondta Varju László, hozzátéve: a médiahatóság szerint további lépéseket tesznek az 5G mobilhálózat magyarországi bevezetésére, hamarosan kiírják a pályázatot.

– Remélem, tisztességes áron juthat majd el a lakossághoz ez a korszerű kommunikációs lehetőség.

A bizottság elnöke tájékoztatott, hogy az ülésen az ellenzéki képviselők megpróbálták napirendre venni a letelepedési kötvények ügyét: kik kapták meg, hányan kapták meg, és milyen befektetések jöttek létre ennek következtében. A kormánypárti többség ezt sem támogatta.

De egy évben egyszer a pénzügyminiszternek kötelező megjelenni a bizottság előtt, s bár eddig egyszer sem fogadta el meghívásunkat, egyszer kénytelen lesz ennek eleget tenni. Ez a jövő héten lesz, amikor Varga Mihálynak be kell számolnia a bizottság előtt, és válaszolnia kell a kérdéseinkre.

A sajtótájékoztatón Bősz Anett, a bizottság szintén ellenzéki tagja szerint minden közmédium a kormány szája íze szerint működik, ráadásul a melegek “gyógyíthatóságáról” szóló, orvosilag egyértelműen cáfolt, teljesen szakmaiatlan műsorral emberek százezreit sértették meg, olyan látszatot keltve, mintha ez lehetséges eljárás volna. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság pedig a bejelentés után sem intézkedett.

A médiához kapcsolódó egyetlen intézmény sem látja el a feladatát, gondoljunk csak a rabszolgatörvény körüli események botrányos elhallgatására és elferdítésére.

Forrás: dkp.hu

Kapcsolódó cikkek

Mi lelte Orbánt? Videó támasztja alá, valami nincs rendben …Mutatjuk

O.L.K.T.

Fia hamvait sem vihette magával az erőszakkal kilakoltatott idős asszony

O.L.K.T.

Nyereg alatt puhított ország. (Lendvai Ildikó írása)

O.L.K.T.