Reagált az Országos Onkológiai Intézet a betegek panaszaira!

Egy érintett beteg szerint hajnali 5-kor kezdik a sorban állást az Országos Onkológiai Intézetben, hogy megkapják a kemoterápiás kezelést a betegek. Az intézet most közleményben reagált a vádakra.

Az intézet a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében azt írja:

Minden beteget tájékoztatunk, hogy intézetünkben a munkaidő és a betegellátás 7 óra 30 perckor kezdődik. A várótermeket 7 órakor nyitjuk, a munkakezdés előtt órákkal érkező betegek extra várakozási ideje ezért értelmetlen, nem róható fel az intézetnek.

Az Intézet azt is írja, hogy a nyári hónapokban a betegek száma nem csökken, de egyetlen beteg kezelése sem marad el, és hogy a sorszámhúzásnál esetlegesen észlelt visszaélésekért (például a sorszámok cserélgetése) az intézet nem tehető felelőssé.

Válaszukban azt is közölték, hogy az Országos Onkológiai Intézetben az elmúlt évek alatt több rendszert állítottak fel, és próbáltak ki annak érdekében, hogy az előjegyzés alapján érkező betegek ellátása rendben történjen.

Hozzáteszik, jelenleg is fejlesztés alatt áll a teljes elektronikus előjegyzés, ami így működik majd: A betegek a számítógépes rendszerben rögzített előjegyzés alapján, pontosan meghatározott időre érkeznek a kemoterápiás ellátásra.

A területi ellátási kötelezettségükön kívül országos feladatokat is ellátnak. Ez azt jelenti, hogy az ország minden részéről érkeznek hozzájuk betegek, tehát az ellátási területen kívülről spontán érkező daganatos betegek gyógyítása is korlátozás nélkül történik.

Kiemelik azt is, hogy a szóban forgó „B” Kemoterápiás Osztály 2018-ban 16 571 kúraszerű kemoterápiás ellátáson kívül 40 759 ambuláns vizsgálatot teljesített. Ez minden évben 1000-1200 új daganatos beteg gyógyszeres kezelését jelenti, amivel az osztály Magyarország legnagyobb kemoterápiás ellátóhelye, naponta átlagosan 70 beteg kap kemoterápiát itt.

Polgár Csaba főigazgató főorvos által aláírt közlemény szerint évtizedek óta az az alapelvük, hogy minden hozzájuk forduló beteget megfelelő időben, várólista alkalmazása nélkül kezelnek, ami a legtöbb Nyugat-Európai ország vezető rákközpontjában sem megoldott.

Kapcsolódó cikkek

Így csicskulnak be az olimpikonok Orbánnak! (Videó)

Rubóczki Tamás

A Magyar Helsinki Bizottság

O.L.K.T.

Gyilkosság a panzióban

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!