Rétvári Bence: A magyar nyugdíjasok anyagi biztonságban élhetnek!

Igaz, hogy csak 2020. január elsejétől emelkedhet az öregségi teljes nyugdíj legkisebb havi összege, ugyanakkor a kérdés keveseket érint – nyilatkozta megkeresésünkre Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A kormány december végén döntött arról, hogy legkorábban 2020. január elsejétől emelkedhet az öregségi teljes nyugdíj legkisebb havi összege – írja a Magyar Nemzet.

A minimálnyugdíj összege sok éve 28 500 forint, ami miatt nyugdíjasszervezetek, továbbá a mindenkori ellenzéki pártok is rendszerint tiltakoznak, mondván, ennyi pénzből képtelenség megélni, bár ekkora összeget nem sokan kapnak az országban a teljes ellátásra jogosultak közül.

– Egyre csökken azoknak a száma, akik részére a nyugdíjminimumnak megfelelő összeget állapítanak meg. Míg 2016-ban 262 főnek állapították ezt meg, addig 2017-ben felére csökkent ez a szám, és már csak 134 fő új, olyan nyugdíjas volt, akiknek a nyugdíjminimumnak megfelelő öregségi nyugdíjat állapítottak meg – nyilatkozta a lapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Ezzel párhuzamosan a 350 000 forint vagy azon felüli öregségi nyugdíjat 2016-ban 842 főnek állapítottak meg, míg 2017-ben ez a szám 45 százalékkal nőtt, 1200 fő fölé emelkedett. A fenti adatok mind jól mutatják: a nyugdíjasok sokkal nagyobb anyagi biztonságban élhetnek ma hazánkban, mint 2010-ben – tette hozzá az államtitkár.

Forrás: Magyar Nemzet

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Tiborcz-adó mint kifejezés Tiborcz ügyvédje szerint:

O.L.K.T.

Már mióta mondom, hogy 1500 milliárd hol van?!

Rubóczki Tamás

Ki a hazug?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!