Putyin vs Erdogan találkozó

0

Ki kell vonulnia a török-szír határ melletti 30 kilométeres sávból a Népvédelmi Egységek (YPG) elnevezésű kurd milíciának.

Ebben állapodott meg Szocsiban Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök.

Törökország újabb 150 órával meghosszabbítja a kedden lejárt tűzszünetet a kurdok evakuálásához.

Az orosz és török egységek közösen fognak járőrözni Szíriában a határtól 10 kilométerre. – Október 23-án 12 órától az YPG terroristáktól és a fegyvereiktől 30 kilométeres mélységben megtisztítjuk a területet.

Az erődítéseiket és a pozícióikat megsemmisítik. 150 órával később a Béke forrása hadművelet nyugati és keleti részén 10 kilométeres mélységben a török és orosz csapatok megkezdik a közös járőrözést. Minden kurd terrorista Tel Rifaatnál és Manbídzsnál elhagyja a térséget a fegyvereivel együtt – mondta a török elnök. – Meglehetősen hosszú és intenzív munka eredményeként sikerült meghoznunk a döntést.

Ezt a külügyminiszterek később részletesen ismertetik. Ez nagyon fontos, sőt döntő, és lehetővé teszi a rendkívül akut válsághelyzet megoldását a szír-török határon – hangsúlyozta az orosz elnök.

A török katonai műveletek övezetén kívül Északkelet-Szíriába szerda déltől bevonulnak az orosz katonai rendőrség és a szíriai hadsereg egységei. Már a térségben tartózkodnak az oroszok által támogatott szír erők.

Az újból megnyitott szíriai Tabqah légibázisra már le is szálltak az első orosz helikopterek fedélzetükön felfegyverzett csapatokkal Rakka tartományban.

A kifutót még helyre kell állítani, mert megrongálták az Iszlám Állam fegyveresei visszavonulásuk előtt.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!