Putyin ismét bevitte az erdőbe Orbánt!

Megállapodás született október végén a közlekedésért felelős magyar és orosz tárcák között a hazai vasút versenyképessége javításának szándékáról, közölte a Magyar Nemzet csütörtökön.

Palkovics ­László ­innovációs és technológiai miniszter Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin közös sajtótájékoztatója előtt írta alá a megállapodást, aminek tartalmáról a tárca nem közölt részleteket.

A kormányközeli napilap szerint a két ország közlekedésért felelős minisztériuma vállalta, hogy

“együtt mérik fel, hogy miként tudnak együttműködni a magyarországi vasúti hálózat és szállítási lehetőségek jobb kihasználása érdekében.”

Emellett megvizsgálják “egy közös vállalat létrehozásának a lehetőségét is,” és együttműködnek a

“vasúti közlekedés korszerűsítésében, digitalizációjában, a kiberbiztonság megteremtésében.” A lap szerint kiemelten foglalkoznak majd
az önvezető vasúti járművek közös fejlesztésével. “Az orosz szakemberek tapasztalataira támaszkodva megvizsgálják egy önvezető járművek tesztelésére is alkalmas, kísérleti vasúti tesztpálya építésének lehetőségét Magyarországon.”

– írták.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

A mi zseniális vezetőnk

O.L.K.T.

Tóth Vera válasza Edda videójára

O.L.K.T.

A Fidesz einstandolja magának az összes állami és szociális bérlakást?!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!