Putyin elnök azt tervezi, hogy a következő hat évben 10 millió gazdasági bevándorlót csábít az országba.

A Kommerszant gazdasági lap beszámolója szerint Vlagyimir Putyin a következő hat évben orosz ajkú bevándorlók millióival enyhítene az országot sújtó népességfogyáson – írja az Azonnali.

A hivatalos adatok alapján Oroszország népessége tavaly 93500 fővel csökkent, így összesen 146,8 millió lakost számláltak. Ezt már ebben az évben is jelentős gazdasági migráció ellensúlyozta, melynek mértéke közel 60 százalékkal nőtt.

Vlagyimir Putyin nemrégiben aláírt egy 2025-ig tartó migrációs akciótervet: ebben a migrációt az alkotmányos jogok hivatalának hatáskörébe helyezte. A Kommerszant úgy értesült: a terv az, hogy ezen időszak során 5-10 millió bevándorlót fogadjanak be az országba. Májustól várhatóan könnyítenek az állampolgárság megszerzésére, valamint a bevándorlásra vonatkozó törvényeken.

A Kreml listája szerint migrációs donorként többek között Ukrajna, Kazahsztán, Üzbegisztán, Moldova, illetve a térség további országai jöhetnek szóba. A posztszovjet országokból történő migráció eddig is élénken létezett: a sorvadó orosz vidékre egyre több vendégmunkás érkezik a környező államokból.  A lap szerint a népességcsökkenés megállításához évi 300 ezer migránst kellene befogadni.

Forrás:https://www.startlap.hu/kiemelt-hirek/migransok-millioinak-betelepitesevel-enyhitene-putyin-a-rohamos-nepessegfogyason/

Kapcsolódó cikkek

CSALT A FIDESZ média a választásokon!

O.L.K.T.

Hadházy Ákos: „Csak a társadalom védhet meg minket”

Rubóczki Tamás

Az Orbán-kormány ezzel a lépésével beismerte, hogy ellopja az uniós pénzeket

O.L.K.T.

Hozzászólok