Puskás Imre: Gyurcsány számlájára írható az egészségügy pusztítása!

# # # #

A szocialisták kormányzása és pusztítása után van mit beavatkozni az egészségügybe, mert az összeomlás szélére juttatták a betegellátást – közölte szerdán Puskás Imre a Fidesz szóvivője az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt Korózs Lajos szocialista képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. A politikus az egészségügy több területén is beavatkozást sürgetett, mivel szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ágazat.

A Fidesz szóvivője reagálásában azt nyilatkozta,

a Gyurcsány-Bajnai féle szocialisták kormányzásuk alatt 600 milliárdot vettek el az egészségügytől, eladósították, leépítették a kórházakat, csökkentették az orvosok, ápolók számát, nem gondoskodtak utánpótlásukról és megalázóan alacsony béréért dolgoztatták őket. Azt sem szavazták meg, hogy több mint 600 milliárddal többet költsön a kormány egészségügyre, mint a szocialisták 2010 előtt


Közölték továbbá, hogy a Fidesz folyamatosan pótolja az ágazattól korábban elvett pénzeket, országszerte fejleszti a kórházakat és rendelőket, béremelést indított az orvosoknak és az ápolóknak, utóbbiak 2022-re átlagosan két és félszeresét fogják keresni annak, mint 2016 előtt.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Orbán és az EU. VIDEÓ

O.L.K.T.

Meddig finanszírozza még az EU a keleti hibrid rezsimeket?

O.L.K.T.

Orbán megpecsételte Szerbia uniós csatlakozását azzal, hogy ő szorgalmazza

O.L.K.T.