Pozsonyban és Prágában is jobban élnek mint Budapesten, Varsó viszont elveri mindhármat!

A platy.sk és a paylab.com portál készített egy elemzést, melyből kiderült, hogy Prágában a bruttó bér átszámítva 1684 euró, Pozsonyban pedig 1619,14 euró – ehhez képest Budapesten 1503,08 euró, Varsó viszont verhetetlen a maga 1985 eurós fizetésével.

Az elemzést készítő ügynökségek arra is rámutattak, hogy Csehországban tapasztalni a legkisebb eltéréseket a fizetések között – írja az infostart.hu.

Prága és Brünni között 221 euró az eltérés bruttó bérek szempontjából,
Pozsony és Kassa között 339 euró, és Magyarországon még nagyobb a különbség, Budapesten átlagban 405 euróval keresnek többet, mint a második legnagyobb városban, Debrecenben.

Kassán az összes munkakörben jóval kevesebbet lehet keresni, mint a fővárosban. Kassán a diplomások keresnek annyit, mint Pozsonyban az érettségizettek vagy azok, akik szakosító képzést végeztek – írja a platy.sk, amely arra is rámutatott, hogy Szlovákiában csupán három és félszeres a különbség a legjobban és a legrosszabbul keresők fizetése között.

 

Via: platy.sk

Kapcsolódó cikkek

Nyugdíjemelés nincs, választási krumpli van…

O.L.K.T.

Égés a köbön! Kapott hideget-meleget.

O.L.K.T.

Majd nosztalgiáznak . oszt jónapot!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!