Pozsonyban és Prágában is jobban élnek mint Budapesten, Varsó viszont elveri mindhármat!

A platy.sk és a paylab.com portál készített egy elemzést, melyből kiderült, hogy Prágában a bruttó bér átszámítva 1684 euró, Pozsonyban pedig 1619,14 euró – ehhez képest Budapesten 1503,08 euró, Varsó viszont verhetetlen a maga 1985 eurós fizetésével.

Az elemzést készítő ügynökségek arra is rámutattak, hogy Csehországban tapasztalni a legkisebb eltéréseket a fizetések között – írja az infostart.hu.

Prága és Brünni között 221 euró az eltérés bruttó bérek szempontjából,
Pozsony és Kassa között 339 euró, és Magyarországon még nagyobb a különbség, Budapesten átlagban 405 euróval keresnek többet, mint a második legnagyobb városban, Debrecenben.

Kassán az összes munkakörben jóval kevesebbet lehet keresni, mint a fővárosban. Kassán a diplomások keresnek annyit, mint Pozsonyban az érettségizettek vagy azok, akik szakosító képzést végeztek – írja a platy.sk, amely arra is rámutatott, hogy Szlovákiában csupán három és félszeres a különbség a legjobban és a legrosszabbul keresők fizetése között.

 

Via: platy.sk

Kapcsolódó cikkek

A szegényeket kivégzi az orbáni rendszer

O.L.K.T.

Zuhan a Fidesz a pöcegödörbe!

Rubóczki Tamás

„Nem értem a magyar szavazókat. Annyi bizonyíték van az országot behálózó korrupcióra, és nem tűnik úgy, hogy ez megérintené az embereket”

O.L.K.T.

Hozzászólok