Potocskáné Kőrösi Anita: Azonnali béremelés szükséges országosan!

0

Tőlem is többször megkérdezték már átlag magyar emberek, hogy kik azok, akik legalább a KSH által közzétett és a kormányzat által fennhangon mantrázott átlagbért viszik haza?!? Hát valljuk be, ez mögött nincs nagy tömeg – legalábbis Somogyban nincs, de országosan sem.
Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik országgyűlési képviselője szerint ne felejtsük el, ez ugyanannak a statisztikai hivatalnak az adata, amely szerint már többen jönnek haza nyugatról, mint amennyien elmennek.

(Csak egy ellenpélda: az én unokahúgom is kint fog megszületni)

Ez a statisztika egy átverés, csupán játék a számokkal – játék az emberek életével, mely azt eredményezi, hogy lebecsüld önmagad, hogy keresd a hibáidat, hogy azt érezd, Te vagy a szerencsétlen.

Pedig nem, a valóság az, hogy a hiba a rendszerben van, az Orbán-rendszerben!

Sokan csodálkoznak rá a meredeken emelkedő átlagbér-adatokra. A Mérce cikke fellebbenti a fátylat arról, hol torzít a statisztika, pontosabban a statisztikai hivatal…

Fontos mondatok a cikkből:

1,7 millió magyarországi dolgozó adataival egyáltalán nem számol a hivatal, mikor kiadja havi adatait az átlagbérről.
A keresetstatisztikai adatközlés alegalább öt főt foglalkoztató vállalkozásokra, a költségvetési intézmények teljes körére és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezetekre vonatkozik.
A bruttó hazai átlagbér nincs 280.000 forint, tehát jó ha a 170.000 nettót hazavihetnek a bérből és fizetésből élők, tehát ennyi Magyarországon az átlagbér. 531 Euro, ami az unió legalacsonyabb bére.”
Százból hetven ember nem keresi meg a KSH szerinti átlagbért.
A bérből élők tömegéhez képest viszonylag kevés, de nagyon magas fizetés felfelé húzza az átlagot.

szerző. Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik országgyűlési képviselője