Porschékat gyűjt Matolcsy fia

Porschékat gyűjt Matolcsy Ádám, Matolcsy György fia – írja az Átlátszó. 

A jegybank elnökének egyik gyereke a cikk szerint összesen 4 darab Porsche 911 Targával is rendelkezik. Korábban az autók közül három abban a XIII. kerületi garázsban állt, amelyik a 444 által még 2016-ban bemutatott, Matolcsy Ádám által használt loftlakás közvetlen közelében van. Aztán a gyűjtemény parkolóhelyet váltott és a Millenáris Mélygarázsba költözött, az Átlátszó itt talált rá a negyedik autóra. 

A lap annak is utánanézett, hogy a parkolóhelyeket a New Wave Service Kft. bérli, amely a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdona, vagyis végső soron Matolcsy Ádámé, aki a holdingcég egyedüli tulajdonosa. 

A négy Porsche becsült értéke összesen 60-70 millió forint lehet, összesen több mint 1200 lóerősek. 

Matolcsy Ádám az Átlátszónak megerősítette, az övé az autógyűjtemény. Azt írta, a régi Porschékat nem presztízsük, hanem különlegességük miatt választotta, valamint hogy

annak reményében vásárolt befektetési céllal ugyanolyan kivitelű és típusú autókat, hogy így egy későbbi együttértékesítés esetén nagyobb értéknövekedést érjen el velük.

A Porschék átköltöztetésének okát firtató kérdésre Matolcsy Ádám azt válaszolta, hogy anyagi megfontolások vezették a döntésben: a Millenáris Parkolóban olcsóbb az autók tárolása, mint a korábbi helyen volt.

A jegybankelnök fia egyébként annak  kapcsán vált ismertté, hogy a közvetett tulajdonában álló Balaton Bútorgyár egy EU-programból félmilliárdos támogatásban részesült, de fontos szerepet játszott az Origót tulajdonló New Wave Media Kft. életében is. 

olkt.hu/ index https://index.hu/gazdasag/2019/04/23/porsche-gyujtemenye_van_matolcsy_fianak/

Kapcsolódó cikkek

Botrány a győri városházán!

O.L.K.T.

Gyurcsány Ferenc: Strache ugyanolyan korrupt disznó mint Orbán!

O.L.K.T.

Drogos Deutsch ismét megszólalt, na de minek!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!