Politikai trágyadombra való Orbán, Guy Verhofstadt szerint.

Guy Verhofstadt szerint vita közte és Orbán Viktor és pártja között azért vált személyessé, mert a Fidesz azt akarja, hogy személyes legyen Fotó: European Parliament

-Orbán Viktor szerint ön gyűlöli Magyarországot. Ön viszont azt mondta, nagyon is szereti, alapos ismeretei vannak róla. Ezt többször bizonyította is felszólalásaiban. Mi az oka annak, hogy ennyire személyeskedővé fajult ez a vita?

– A vita azért vált személyessé, mert a Fidesz azt akarja, hogy személyes legyen. A folyamatos ellenségkeresés határozta meg a Fidesz politikáját az elmúlt nyolc évben. Orbán leghangosabb európai parlamenti kritikusaként kiváló célpontja lehetek a propagandagépezetének. Ha az Orbánnal szembeni beszédeim személyes tartalmúak, az azért van, mert ő ennek az illiberális államnak a legfőbb képviselője. De a bírálataim túlmutatnak a személyén, jóval szélesebb körűek. Magyarország problémái ugyanis nem fognak megszűnni Orbán távozásával, ezt a fajta kormányzást kell megváltoztatni.

– És mit kellene tennie az Európa Néppártnak?

– Elhatárolódni Orbántól, és oda küldeni, ahova tartozik: a politika trágyadombjára, az új, populista barátaival együtt.

Bővebben a 168óra.hu n olvasható

https://168ora.hu/itthon/guy-verhofstadt-orban-viktor-ma-mar-nem-kereszteny-es-nem-is-demokrata-157714

Kapcsolódó cikkek

A kórházakat nem kell, de az NB II.-es focipályákat kötelező lesz fűteni!

Rubóczki Tamás

Miniszterelnöki tanácsadó….Farkas Flóri. Szerintetek nem bizarr ez egy kicsit?

O.L.K.T.

Orbánt lefasisztázták a görögök!

Rubóczki Tamás